Het nieuwe jaar komt er bijna aan en we kunnen al duidelijk de trends voor 2018 waarnemen. Vorige keer bespraken we de trend van colorblocking en dit keer gaan we in op de trend van retro en vintage, want de meubels en accessoires in deze stijl zijn helemaal hip.

Komend jaar gaan we weer terug in de tijd, al is het wat minder ver dan wat we afgelopen jaren zagen. Na invloeden uit de jaren ‘50 en ‘ 60 krijgen we nu met name invloeden uit de jaren ’70 en ’80. Vooral donker gebeitste houttinten, grafische prints en natuurlijke materialen worden populair.

Retro en vintage trend 2018 fluweelUit de jaren ’70 nemen we met name het gebruik van planten en natuurlijke materialen mee naar 2018. Vanuit de jaren’80 zien we vooral de combinatie zwart en (donker)bruin hout terug. Ook marmer is een materiaal dat weer aan populariteit wint. En dan niet de plastic versie, maar het echte natuursteen, wat ook typisch was voor de jaren ’80. Een ander materiaal wat weer echt in opkomst is, is fluweel. Een materiaal dat we zelf ook weer graag toepassen in onze ontwerpen.

Retro en vintage trend 2018 hout

Qua kleuren gaan we wel echt meer naar warme tinten en stappen we af van de saaie zwart/wit combinaties. Wat nu echt de hoofdrol gaat spelen is bruin, okergeel en oranje. Daarnaast zien we vooral oud roze en beige. Maar het wordt allemaal niet te uitbundig en het blijft wel minimalistisch, net als in de eighties!

Retro en vintage trend 2018 warme kleuren

Ben je zelf op zoek naar vintage meubels en accessoires? Het merk Dutchbone verkoopt meubels die goed passen bij deze retro trend.

Ga jij hiermee aan de slag?

Beelden via:

Cover. Rose carpets 1. Pop & Scott 2. Mezzanine interiors 3. Flexa