Een interieurtrend die nu al is ingezet en we het komende jaar zeker nog vaker gaan tegenkomen is colorblocking. We snappen heel goed als er nu niet direct een lichtje gaat branden over wat dit fenomeen is. Daarom willen we je met dit artikel wat meer vertellen over deze trend voor volgend jaar.

Colorblocking zien we al wat langer in de mode-industrie en is nu overgewaaid naar onze interieurs. Het idee is dat je twee of meerdere vrolijke kleuren naast elkaar gebruikt om zo contrasten te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de vrolijk gekleurde huisjes in de Caraïben, Zuid-Afrika of Rio de Janeiro. Beperk je overigens niet alleen tot de muren, maar denk ook aan grote gekleurde meubels. Hoe meer kleur, hoe beter lijkt het geval in deze trend.

Colorblocking fel geelWat we veel zien is dat muren opgedeeld worden in verschillende gekleurde vlakken en dat zo de contrasten gecreëerd worden. Maar ook plafonds worden steeds meer in gave kleuren geschilderd. Wanneer je dan een stukje van de wand in dezelfde kleur mee schildert, ontstaat een heel speels geheel. Let er wel op dat de ruimte zich hiervoor leent en niet te klein is.

De meubels ontkomen ook niet aan een beetje kleur. Het liefst koop je minimalistische meubels en geeft je deze ook een mooie vrolijke tint. Het werkt overigens het beste met een lichte basis, omdat daardoor de contrasten duidelijker zijn.

Colorblocking ingetogen

Voor deze trend heb je natuurlijk wel een beetje lef nodig, maar je kunt het ook wat meer ingetogen toepassen. Kies dan bijvoorbeeld voor verschillende pastel tinten. Hierdoor zijn de contrasten zeker nog aanwezig, maar wel wat minder heftig. Wanneer je het spannend vindt om direct een muur te schilderen, kun je natuurlijk ook eerst een plaat hout bij de bouwmarkt halen en die schilderen en bijvoorbeeld als lambrisering neerzetten. Dan kun je rustig beoordelen of de trend je bevalt.

Colorblocking met veel witEen andere manier die minder heftig is, is het toepassen van kleuren in je accessoires. Je kunt tegenwoordig heel veel producten kopen waarin een gekleurd grafisch patroon verwerkt is. Denk bijvoorbeeld aan vloerkleden, gordijnen of kussens. Ook kun je allemaal verschillende fel gekleurde kussens in je bank neerleggen. Dit past ook helemaal in de trend, maar is wel wat makkelijker toe te passen. Je vervangt het zo weer als je het zat bent!

Bepaal voor jezelf of deze trend bij je past en uitvoerbaar is. Wij weten in elk geval zeker dat colorblocking bij de meesten een glimlach op het gezicht tovert!

Beelden via:

Flexa