Sommige van ons hebben het geluk dat ze in een groot huis wonen, met mooie grote ruimtes. Helaas kan het inrichten hiervan nog wel eens voor problemen zorgen. Want hoe zorg je ervoor dat niet alle spullen ‘verzuipen’ in de ruimte of dat de ruimte wel gezellig aanvoelt? In dit artikel hebben we een aantal tips voor je die je kunnen helpen bij het inrichten.

Maak meerdere hoekjes

In een grote ruimte kun je heel gemakkelijk meerdere hoekjes maken. Waar je in een kleine woonkamer vaak alleen een zithoek hebt, kun je nu bijvoorbeeld best een aparte leeshoek maken. Zet een leuke fauteuil neer, leg er een kleed bij, een paar boeken in een kast en een leeslamp en klaar is Kees. Heb je echt veel ruimte dan kun je ook heel goed een aparte televisie hoek maken of een bureautje neerzetten als werkplek. In een grote woonkamer is er genoeg ruimte voor.

Voorzijde van woonkamer van een villa in Egmond

Haal je meubels van de wand

Veel mensen zijn geneigd om alle meubelen tegen de wand aan te zetten, maar in een grote ruimte kun je ze best een stuk van wand halen. Dit oogt juist ruimer, maar vult tegelijk de ruimte wel op.

Grote woonkamer hoekje

Zet roomdivider(s) neer

Door het neerzetten van een roomdivider creëer je ook meer hoekjes in de ruimte waardoor het wat intiemer wordt. Een roomdivider hoeft niet perse een kast of een rij planten te zijn. Je kunt dit ook optisch bereiken door een aanwezige balk een andere kleur te geven of een deel van de muur te schilderen.

Grote woonkamer roomdivider

Koop je meubels in een groot formaat

Misschien een inkoppertje, maar in een grote ruimte moet je gebruik maken van grote meubels. Denk eraan dat een stijlkamer in een showroom vaak kleiner is dan jouw woonkamer, dus dat daar de meubels groter lijken dan in jouw eigen grote woonkamer. Wanneer je te kleine meubels gebruikt, lijkt de ruimte juist nog groter te worden. Ook de accessoires die je gebruikt kunnen juist van groter formaat zijn.

Grote woonkamer bank

Maak gebruik van donkerder kleuren

In een grote ruimte met hoog plafond kun je gerust het plafond wat donkerder schilderen. Hierdoor lijkt het optisch wat lager en krijg je een intieme sfeer. We adviseren ook om de muren van een kleurtje te voorzien. Kies liever niet voor helemaal wit, maar een paar tinten donkerder. Een grote ruimte kan het makkelijk hebben.

Zet je meubels op een xxl-kleed

Door de voorpoten van je bank en/of fauteuils op een groot kleed te zetten, verbind je ze met elkaar en creëer je een ‘eilandje’. Dit vult een ruimte heel mooi op. Losse meubels laten het juist weer groter lijken. Ook onder je eettafel kun je best een kleed neerleggen. Zorg wel dat alle stoelen er goed op kunnen staan. Een goede maat om aan te houden is 60cm rondom de tafel.

Grote woonkamer vloerkleed

Heb je nou juist moeite met het inrichten van een kleine kamer, lees dan hier hoe je deze groter kan laten lijken.

Beelden via:

Cover Daily Dream Decor 1. Portfolio Atelier09 2. Interior4all 3. Roomed (Fest Amsterdam) 4.Workroom 5. Homedit