In een eerder artikel hebben we je al enkele tips gegeven voor het kiezen van de juiste vloer. Maar als je de juiste vloer hebt gekozen is het natuurlijk ook van belang om de perfecte kleur te kiezen. In dit artikel willen we je ook hiervoor een aantal nuttige tips geven.

Het belangrijkste voor het kiezen van de juiste kleur is persoonlijke smaak en wat je zelf mooi vindt. Trends zijn leuk, maar altijd tijdelijk. Jouw vloer overleeft waarschijnlijk de laatste trends wel, dus belangrijk is om te kiezen voor iets wat jij mooi vindt en waar jij je lekker bij voelt. Wel is het goed om rekening te houden met aan aantal vuistregels als het aankomt op vloerkleur.

vloerkleur-beton  vloerkleur-donker

Voor de keuze van de vloerkleur is het goed om te kijken naar hoe de ruimte eruit ziet. De kleur heeft een grote invloed op het ruimtelijk effect. In een kleine ruimte kunnen lichte en koele kleuren de vloer optisch groter laten lijken. In een grote ruimte kun je juist de ruimte iets intiemer maken door te kiezen voor donkerder kleuren of een vloer met patronen.

Een lichte vloer kan een donkere ruimte met weinig lichtinval uiteraard ook lichter maken. Doordat de vloer het licht reflecteert, zal de ruimte lichter worden. Lichte vloeren zijn vaak tijdloos en gaan jaren mee. Als je hiervoor kiest kun je beter voor wat meer kleur op de wanden en in de meubels kiezen, om het geheel niet te strak en klinisch te maken.

vloerkleur-lichte-vloerbedekking Wanneer je wat meer contrast in de ruimte wilt aanbrengen kies je het beste voor een donkere vloer. Waak ervoor dat je de muren ook te donker maakt. In combinatie met een wit plafond waan je jezelf al snel in een kelder. Ook is het verstandig om niet echt wit op de muren te doen, dit zorgt voor een te groot contrast met de donkere vloer. Beter kies je voor een warmere tint wit.

vloerkleur-donker-hout vloerkleur-patroon

Houdt jij ervan om veel te experimenteren met verschillende kleuren op de muur, in je meubels en accessoires? Kies dan op de vloer een neutrale kleur. Niet te licht, maar zeker niet te donker. Hierdoor komen je kleuren mooier uit en zal je niet snel hebben dat een kleur vloekt met de vloerkleur.

Vergeet ook niet de kleur van de plinten. Dit is een belangrijk onderdeel van de vloer en maakt het echt af. Plinten in dezelfde kleur van de vloer laten een vloeroppervlak optisch groter lijken. Een witte plint of een plint in dezelfde kleur als de muur zorgt voor rust een eenheid.

vloerkleur-wit-en-hout

Als laatste tip willen we je meegeven om stalen van de vloer mee naar huis te nemen. Leg deze neer in de ruimte waar de vloer komt en bekijk deze op verschillende momenten van de dag. Zo zie je hoe de vloer in jouw omgeving er echt uit ziet. Dit kan soms heel anders zijn dan in de showroom.

Wat je ook gaat kiezen, wij wensen je veel succes ermee!

Beelden via:

Omslag. Planete Deco 1. Buzzfeed 2. MyDomaine 3. Desso 4. CocoLapine design  5. Kifkef 6. Kalp Lempereur