Elk jaar in september komt Flexa met de kleur van het daaropvolgende jaar. Dit doen zij al 20 jaar na gericht onderzoek naar de stemming en de wereldwijde trends van dat moment. Voor komend jaar is de kleur Wild wonder gekozen, een positieve tint met een volle gloed, geïnspireerd op de natuur. De natuur staat wereldwijd hoog op de agenda, dus het is niet gek dat de kleurexperts de natuur in het middelpunt van de kleuren hebben gezet. Niet alleen de kleur van het jaar is op de natuur geïnspireerd, maar ook het gehele kleurenpallet eromheen. Allemaal kleuren die in de natuur om ons heen terug te vinden zijn. Met deze kleuren wordt je dus geholpen de natuur in huis te halen!

Wild Wonder

De kleur heeft een zonnige gloed en maakt het mogelijk om buiten naar binnen te halen en ons in huis beter te laten voelen. Echt een positieve vibe die je kamer een zomers gevoel geeft. Naast de kleur van het jaar zijn er ook 4 bijbehorende kleurpaletten gemaakt met kleuren die je thuis makkelijk kunt toepassen en combineren. 

Het Flexa kleurentrends 2023 pallet: Lush kleurenpallet

De verschillende kleurenpaletten zijn geinspiteerd op verschillende rollen die de natuur op ons heeft. Dit pallet is gerelateerd aan de trend van de voedende rol van de natuur op de geestelijke gezondheid. De natuur heeft een bewezen positieve invloed op onze geestelijke gezondheid en daar staat dit kleurenpallet voor. 

Buzz kleurenpallet

Deze kleuren zijn juiste geinspireerd op de natuurlijke energie en biodiversiteit van weiden, prairies en graslanden. Het bestaat uit mooie, vrolijke tinten die goed passen in verbinde ruimtes. Een woonkamer met kleurrijke accenten of een kantoor waar mensen samenkomen!

Raw kleurenpallet

De kleuren uit het raw pallet weerspiegelen de rijkdom en het creatieve potentieel van de natuurlijke hulpbronnen en patronen die we zien in de natuur om ons heen. Het bestaat met name uit wat diepere, rijke kleuren, die ondanks de intensiteit niet te snel overheersen. Voeg hiermee warmte toe aan een ruimte!

Flow kleurenpallet

Het laatste kleurenpallet is geïnspireerd op de getijden, golven en de natuurlijk ritmes van de aarde. Met deze kleuren zorg je voor een evenwichtige balans in huis. Zachte, lichte neutralen, die je interieur fris en tijdloos maken. 

Thuis toepassen? 

Alle kleuren zijn inmiddels te verkrijgen in de verschillende muurverven en lakken die Flexa aanbiedt. Daarnaast kun je de kleuren uiteraard testen met een Flexa kleurtester!

Vind je het nog steeds lastig om de juiste kleuren te kiezen? Wij kunnen je natuurlijk ook helpen een kleuradvies bij je thuis. 

Beelden:

Flexa Kleurentrends 2022 – Flexa.nl