En dan is het zomaar weer half september, hét moment dat Flexa de kleur voor het volgende jaar bekend maakt. En hier kijken wij natuurlijk reikhalzend naar uit. Dit jaar is de kleur afgestemd op het feit dat we onze horizon weer willen verbreden. Door alle Corona perikelen is alles onder een vergrootglas komen te liggen en zijn we gaan bekijken wat echt belangrijk is. Na een tijd binnen gezeten te hebben kunnen we de wereld weer iets positiever bekijken en lekker naar buiten gaan. Vandaar het overkoepelende thema: ‘een teug frisse lucht’.

 

Bright Skies

 

De kleur van het jaar is een frisse en luchtige lichtblauwe tint. De kleur is een goede, neutrale basis om te gebruiken en goed te combineren met allerlei kleuren. Het weerspiegelt een grenzeloze lucht die overal om ons heen is.  

 

Het Flexa kleurentrends 2022-palet: Studio kleuren

 

Het eerste kleurenpalet dat om de kleur van het jaar heen gemaakt is, laat ruimte voor creativiteit en verbeelding, Een set kleuren die allemaal rustgevend voor de ziel zijn. Met het gebruik van deze kleuren creeër je een plek om te ontsnappen, maar ook om te inspireren en lekker bij weg te dromen.

Het workshop kleuren-palet

 

Tegenwoordig is er steeds meer behoefte om ruimtes op te delen in verschillende zones. Denk aan een werkplek in de woonkamer of het mooi scheiden van eet- en zitgedeelte. Het kleurrijke workshop palet is daar uitermate geschikt voor. Het zijn krachtige kleuren, die wel goed bij elkaar passen en uiteraard ook perfect combineren met Bright Skies. Door de kleuren deels op een muur aan te brengen creëer je een aparte zone en een multifunctionele kamer.

Het greenhouse kleuren-palet

 

Zoals je kunt verwachten met zo’n naam komt de inspiratie van deze kleuren uit de natuur. We willen ons steeds meer verbinden met de natuur en dat kan met deze kleuren perfect. Het gehele palet weerspiegelt het buitenleven en geven een natuurlijke look aan je kamer.

Het Salon kleuren-palet

 

Dit palet is het meest neutrale palet, maar combineert daarom perfect met allerlei meubels en is in vele stijlen toe te passen. Je meubels komen hierin echt tot z’n recht. De kleuren geven een positief gevoel en zijn de perfecte ingrediënten om met een frisse, nieuwe start te beginnen.

Zelf aan de slag?

 

De kleuren worden door Flexa aangeboden in verschillende lakken en muurverven. Eerst even testen? Ook de kleuren uit de paletten zijn vanaf 1 december te verkrijgen als kleurentester.

 

Beelden:

Flexa Kleurentrends 2022 – Flexa.nl