Ieder jaar in September maakt Flexa de kleur van het jaar bekend. Een moment waar wij met spanning naar uitkijken! Altijd leuk om te zien hoe de trends en ontwikkelingen vertaald worden naar concrete kleurpaletten en inspiratie voor in huis. De overkoepelende gedachte voor de trends van 2021 komt voort uit het feit dat we moedig moeten zijn. Vanuit deze gedachte zijn verschillende trends en kleuren gedefinieerd.

Brave Ground

In de huidige veranderende en onzekere tijden is het fijn om vast grond onder onze voeten te hebben. Je huis is een plek van rust en een plek om je terug te trekken. De kleur draait om natuur en eenvoud. “Een warme, natuurlijke neutrale kleur, die een stevige basis vormt voor het leven in huis en waarbij andere kleuren goed naar voren komen.”

Kleurpalet 1: Expressive colours

Wees trots en laat je horen. Door in jezelf te geloven wordt je sterker en groeit je zelfvertrouwen. Deze kracht en positiviteit stralen we uit en hiermee kunnen we een inspiratie zijn voor de mensen om ons heen. De kleuren die hierbij passen zijn in het oog springende rood en roze tinten, gecombineerd met neutrale kleuren. Uiteraard met Brave Ground als rustig middelpunt. Dit kleurenpalet bestaat uit opvallende kleuren.

Kleurpalet 2: Trust colours

Samen staan we sterker. Met z’n allen vormen we één wereld en door samenwerking komen we verder en kunnen we ons blijven ontwikkelen. Hierdoor zijn we in staat om echt het verschil te maken. De kleuren die hierbij passen hebben een verbindende functie en bestaan uit aardse tonen. Deze kleuren vormen een rustig en harmonieus geheel.

Kleurpalet 3: Timeless colours

Omarm het verleden om verder te komen in de toekomst. Ons verleden is nuttig en we kunnen hier veel van leren. Door op deze kennis verder te bouwen zijn we in staat om een betere toekomst te creëren. In dit kleurenpalet zijn inspirerende kleuren te vinden. Oker en geel gecombineerd met zachte neutrale kleuren. Moderne klassiekers die ervoor zorgen dat oud en nieuw samenkomen.

Kleurpalet 4: Earth Colours

De aarde is kwetsbaar en het is nu onze taak om hier met zorg mee om te gaan. Bewustzijn van deze kwetsbaarheid is van elke dag en wordt steeds meer van ons gevraagd. Het zorgen voor de toekomst van volgende generaties is een populair thema. Dit thema gaat samen met kleuren uit de natuur. Hierdoor krijgen we een goede connectie met de wereld om ons heen. Buiten brengen we naar binnen met authentieke aardetinten die heel natuurlijk samengaan.

Thuis toepassen?

Ben je enthousiast geworden van de kleuren uit 1 van de verschillende paletten? Alle kleuren zijn te mengen in verschillende lakken en muurverven uit het assortiment van Flexa. Uiteraard kun je de kleuren ook eerst testen met een kleurtester.

 

Beelden:

Flexa Kleurentrends 2021 – Flexa.nl