Met het mooie weer van de afgelopen dagen breng je natuurlijk zo veel mogelijk tijd buitenshuis door. Dit zijn de tijden dat je dan echt van je tuin of balkon kunt genieten. Je hoort de vogeltjes fluiten en de planten staan in bloei. De buitenruimte kun je echt als verlengstuk van je interieur zien en wij geven je hierin een aantal tips hoe je dit voor elkaar krijgt.

Laat de vloer doorlopen

Kies voor buiten en binnen dezelfde vloer. Of in elk geval een vloer die op elkaar lijkt. Hierdoor lijkt de ruimte niet alleen groter, maar betrek je buiten optimaal bij binnen.
Buiten binnen gelijke vloer

Laat een muur doorlopen

Heb jij ook een buitenmuur die het verlengde is van een binnenmuur? Schilder deze in dezelfde kleur of werk deze met dezelfde materialen af als binnen. Ook hiermee verleng je de binnenruimte en haal je buiten naar binnen.

Geef buiten dezelfde kleurstelling

Een beetje in het verlengde van de vorige tip. Laat de buiten- en binnenruimte dezelfde sfeer uitstralen. Heb je binnen bijvoorbeeld een landelijke sfeer, kies dan buiten ook voor landelijke meubels. Een andere goede manier is om dezelfde kleuren te gebruiken als binnen. Dit kun je bijvoorbeeld toepassen in planten, kussens, bloempotten en dergelijke.

Neem grote glazen deuren of een schuifpui

Je betrekt de tuin zo veel mogelijk bij je interieur door er goed zicht op te hebben. Dit kun je onder andere verkrijgen door het plaatsen van een schuifpui of openslaande deuren met zo veel mogelijk glas erin.

Buiten binnen schuifpui

Breng leven in de buitenruimte 

Een levendige tuin met planten en bloemen trekt de aandacht. Van binnen kijk je zo snel naar buiten om naar de prachtige planten en bloemen te kijken. Plaats deze wat dichter bij de gevel om zo de afstand naar buiten letterlijk te verkleinen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je ook naar de achterkant van je tuin kunt kijken om zo het gevoel van ruimte wel te behouden.

Buiten binnen bloempotten

Beelden via:

Cover. Portfolio atelier09 1. Foldingslidingdoors 2. Keramische buitentegels 3.Remain Simple