Juist in deze tijd is het belangrijk om het in huis gezellig te maken. We zitten meer dan ooit thuis en daarom is deze vrolijke woonplant van de maand april een welkome toevoeging! Campanula is een plant met bloemen in grotendeels blauw, paars of wit . De naam komt van de klokvormige bloemen die de Campanula voornamelijk heeft. Daarnaast zijn er ook soorten die ster-, schaal- of buisvormige bloemen hebben. Naast dat je deze plant goed in huis neer kunt zetten, kun je hem in de juiste temperaturen ook buiten kwijt.

Er bestaan enkele honderden verschillende soorten, die met name uit gematigde streken op het noordelijk halfrond en landen rond de Middellandse Zee afkomstig zijn. Het assortiment is veelzijdig en ze worden van het vroege voorjaar tot in de nazomer aangeboden. Een echte seizoenplant dus! De bekende soort is de ster van Bethlehem, met grote bloemen in voornamelijk wit en blauw. Ook de klokjesbloem is populair en heeft wat kleinere klokjesvormige bloemen. Het leuke is dat je deze na gebruik binnen gewoon buiten neer kunt zetten en je er nog jaren van kunt genieten.

Als jij thuis een Campanula hebt, dan kun je deze best in een plek in de volle zon of halfschaduw zetten. Alleen een plek met direct zonlicht achter een raam op het zuiden kun je beter vermijden. Je moet hem ook regelmatig water geven en het liefste van onderen, zodat je de bladeren en bloemen niet nat maakt. Haal uitgebloeide bloemen steeds weg.

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl