Een nieuwe maand is aangebroken en dat betekent weer een nieuwe woonplant van de maand. Deze maand is er gekozen voor een plant die rust uitstraalt: de goudpalm.

Een plant die volgens de NASA zeer goede luchtzuiverende eigenschappen heeft en bijdraagt aan een goede luchtvochtigheid. Maar daarnaast biedt de grote plant toch vooral een hoop sfeer in huis, zonder te veel aanwezig te zijn. De bladstengels groeien rechtstreeks vanuit de grond omhoog en vormen, smalle, groene en puntige bladeren.

 

Er zijn niet veel verschillende soorten van deze plant, alleen in grootte kan de plant nogal eens verschillen. Maar qua uiterlijk lijken ze allemaal op elkaar en geven ze jouw interieur op een vrolijke manier een boost.

 

Zet jouw goudpalm wel op een lichte plaats, maar beter niet in de volle zon. Zorg ervoor dat je de plant regelmatig water geeft, de potkluit mag nooit helemaal uitdrogen. Ook is het beter om regelmatig te besproeien om lelijke, bruine bladpunten te voorkomen. Eventueel kun je lelijke gele of bruine bladeren van de plant aftrekken.

Geef jij deze plant weer een mooie plek bij je thuis?

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl