Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, dus dat is een goede tijd om door te nemen wat komende jaar op interieurgebied te verwachten is. Deze trends zijn duidelijk te zien op woonbeurzen en het aanbod aan meubels en accessoires. Na het lezen van dit artikel weet jij dus helemaal hoe je jouw huis klaar kunt maken voor 2020 ;-).

Duurzaam en milieubewust

Afgelopen jaren was dit al een belangrijk thema in de wereld en ook in de wereld van interieur begint het steeds belangrijker te worden. Mensen willen weten waar spullen vandaan komen en kopen spullen die langer meegaan.

Ronde vormen 

Rechte hoeken en lijnen maken plaats voor ronde vormen en afgeronde hoeken. Hiermee krijgt het interieur een veel vriendelijker look. Je kunt thuis ook prima ronde vormen met rechte hoeken combineren Zo staat een rond kleed bij een hoekbank bijvoorbeeld ook erg gaaf.

Natuurlijke materialen

Naturulijke materialen in huis zijn niet nieuw, we zien bijvoorbeeld al jaren veel houten meubels of marmeren accessoires. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het duurzame karakter van de meeste natuurlijk materialen. Daarnaast zorgen ze ook voor een warm en intiem gevoel in huis. Iets wat we ook steeds belangrijker gaan vinden. 

Cane webbing

Trends komen en gaan en dat geldt zeker ook voor cane webbing. Je ziet dit veel terugkomen in vintage meubels, maar ook in nieuwe kasten, stoelen, hoofborden of tafels gaan we dit in 2020 veelvuldig zien.

Naast trends is het natuurlijk vooral belangrijk dat jij je prettig voelt in je woning. En of je dan de laatste trends volgt of niet, dat maakt niet uit. Volg dus niet blind de trends, maar ga voor een interieur dat bij jou past. Op die manier krijg je echt een uniek interieur!

Beelden via:

Cover. Flexa 1. Atelier09 portfolio 2. Madam Stoltz