De slaapkamer is vaak de meest persoonlijke kamer in je huis. Het moet natuurlijk een gezellige, intieme kamer zijn, maar daarnaast ook gewoon stylish. Een hele belangrijke factor daarin zijn de kleuren. Hiermee bepaal je echt de uitstraling van de slaapkamer. Kies eens een keer voor een donkere kleur en je zult merken dat je slaapkamer een veel gavere uitstraling heeft.

Zoals we zeiden is de kleur in de slaapkamer één van de belangrijkste factoren om de stijl de bepalen. Uiteraard is deze keuze heel persoonlijk, maar we zullen in dit artikel drie redenen geven om voor donkere kleuren te gaan.

Al je accessoires komen veel beter tot hun recht

Donkere, gedurfde kleuren laat alle andere spullen veel meer opvallen. Heb je mooie accessoires in je slaapkamer staan? Deze komen veel beter tot hun recht voor donkere kleuren. Dit geldt ook voor je bed, kussens of kunst aan de muur. Voor een lichte muur valt alles een beetje weg en het geeft een veel saaiere aanblik.

Donkere slaapkamer blauw Donkere slaapkamer zwart

Je creëert een gevoel van oneindigheid

Lichte kleuren worden over het algemeen gebruikt om ruimes groter te laten kijken, maar schaduwen zijn weer veel duidelijker op een lichte dan op een donkere muur. Juist met donkere kleuren voorkom je dit en lijkt je kamer in het oneindige door te gaan.

Benadruk het natuurlijke licht

Een lichte, witte slaapkamer kan er erg steriel en saai uit zien. Niets valt op en alles lijkt op elkaar. In een donkere kamer is dit heel anders. Hierin vallen contrasten juist veel meer op. Het natuurlijk licht dat in de kamer valt heeft dan een hele mooie gloed en schijnt prachtig je kamer in.

Donkere slaapkamer klassiek

En misschien de belangrijkste reden voor een donkere kamer is dat het goed is voor je nachtrust. Je slaapt stukken beter en wordt veel uitgeruster wakker.

Dus kies een mooie, donkere kleur uit en geeft je slaapkamer dit weekend nog een andere look!

Beelden via:

cover. Rhema Kallianpur 1. Unknown 2. Ikea 3. Roohome