Gedroogde bloemen en planten is echt iets dat we de laatste tijd veelvuldig zien en waarvan we echt wel kunnen zeggen dat het een trend is. Uiteraard is een bos verse bloemen in huis altijd fijn, maar de gedroogde versies zijn ook erg mooi en decoratief. En daarnaast nog eens erg makkelijk in onderhoud!

Hoe kom je aan gedroogde bloemen

Je kunt ze tegenwoordig in veel winkels gewoon kopen, maar zelf drogen is natuurlijk ook erg leuk. Zeker als je in een regenachtig weekend weinig te doen hebt. Haal eest wat overtollig blad weg en bind vervolgens een klein bosje samen. Deze laat je ondersteboven in een donkere, koele ruimte hangen.

Je kunt ook bloemen drogen met behulp van een dik boek. Misschien heb je dit vroeger weleens gedaan met een telefoonboek? Leg de bloem die je wilt drogen tussen keukenpapier en vervolgens tussen een dik boek. Met deze methode worden de bloemen natuurlijk wel plat, dus is alleen te gebruiken als je ze vervolgens inlijst.

Op deze manier decoreer je het in huis

Er zijn veel manieren om de gedroogde bloemen en planten in huis te decoreren. Als je ze door middel van een dik boek hebt gedroogd is het leuk om ze alleen of met een aantal in te lijsten en een mooie plek aan een muur te geven. Als ze de originele vorm nog hebben dan kun je een mooie bos op tafel zetten of juiste kleine boeketjes maken en in verschillende vazen bij elkaar zetten. Daarnaast zie je ook heel veel gedroogde bloemen in een krans aan de deur of muur. Genoeg ideeën om er iets leuks mee te doen!

Niet alleen gedroogde bloemen zijn erg decoratief, maar je ziet bijvoorbeeld ook heel vaak takken of een gedroogde berenklauw in een vaas. Daarnaast is pampasgras ook echt een hele gave en decoratieve toevoeging aan jouw interieur. Het formaat hiervan is lekker groot, zodat je snel een grote bos hebt snel.  

Zoals gezegd zijn gedroogde bloemen en planten supermakkelijk in onderhoud. Zorg ervoor dat je ze niet te veel in de zon zet om verkleuring tegen te gaan. En omdat de gedroogde exemplaren wel een beetje fragiel zijn moet je er wel voorzichtig mee om gaan en niet te veel tegenaan stoten.

 

Beelden via:

Cover. Pexels.com (Lorraine Stereopol) 1. Houseandgarden 2. Rawsunshinecoast 3. Unsplash (Alyssa Strohmann)