Ieder jaar kijken we weer met plezier uit naar dit moment, de bekendmaking van de kleur van het jaar. Naast die ene specifieke kleur wordt er in het ColourFutures™ onderzoek namelijk ook gekeken naar de wereldwijde trends en behoeftes en geeft dit wel een inzicht in wat we de komende tijd gaan tegenkomen op het gebied van kleuren.

Tranquil Dawn

Een zachte en lichte kleur die tussen groen, grijs en blauw inzit. Het fijne is dat deze kleur met bijna alle andere kleuren te combineren is. Gebruik hem op grote vlakken of juist voor een accent. Zelfs op je plafond past deze kleur perfect, maar pas dan natuurlijk wel op met kamers die niet zo hoog zijn. De kleur vindt de oorsprong in de zonsopgang en het licht dat daarmee gepaard gaat.

Human Touch

Het onderzoek toont aan dat we ons steeds meer gaan bezighouden met de vraag: ’wat maakt ons menselijk?’. Er is steeds meer behoefte aan relaties en een connectie met de ‘echte’ wereld. In een wereld die steeds meer gedigitaliseerd wordt, en daarmee vaak ook oppervlakkiger, wordt menselijk contact steeds belangrijker in onze levens. Een nieuw decennium staat voor de deur en die gaan we tegemoet als een mooie zonsopgang: met eerbied en verwondering. Het kleurenpallet dat gekozen is, is hiervan afgeleid en geeft ons thuis een menselijk gevoel.

Verschillende paletten

Net als ieder jaar ontwikkelt Flexa een aantal kleurenpaletten die aansluiten op het thema en allemaal net een iets andere kijk erop hebben. Zo is er voor iedereen een pallet waar ze zich bij thuis kunnen voelen. Allemaal met één overeenkomstige kleur: Tranquil Dawn.

A home for creativity: In dit pallet gaan oud en nieuw hand in hand. Mooie kleuren uit het verleden, zoals oker, petrol of bordeuux worden gecombineerd met frisse nieuwe kleuren. De rijke kleuren in dit pallet doen je nog het meeste denken aan een horizon tijdens een warme herfstdag.

A home for care: Een pallet dat warm en zacht aanvoelt. Pastellen en natuurlijke tinten zijn een goede combinatie met de nieuwe frissere kleuren van dit jaar. Een nevelige zonsopgang in het voorjaar is de associatie met dit pallet.

A home for play: Voor de mensen die speels, jong en vitaal zijn. Of daar in elk egval van houden. Aan dit pallet zijn energieke kleuren toegevoegd en het mag allemaal best wat speelser. De felle tinten nemen je mee naar een horizon op een heldere zonnige dag.

A home for meaning: Een pallet dat ruimtelijk is en bij een minimalistisch interieur past. Verschillende grijzen zijn aangevuld met lichte tinten van dit jaar. Een kleurenpallet dat je meeneemt naar een horizon op een heldere winterdag.

Aan de slag

Vind je het mooie kleuren en wil je direct gaan schilderen? Of test je hem liever eerst even? Je kunt de kleuren uit de vier paletten als kleurtester kopen en ook zijn ze te mengen in de verschillende lakken en muurverven van Flexa.

Beelden:

Flexa Kleurentrends 2020 – Flexa.nl