Het mag dan wel het kleinste kamertje in huis zijn, maar wat betreft de inrichting mag je hem zeker niet overslaan. Juist in zo’n kleine ruimte waar je niet zo heel lang verblijft kun je iets heel gaafs doen. En omdat het zo klein is ben je natuurlijk ook snel klaar met inrichten. Wij geven je een aantal tips waar je op kunt letten als jij jouw toilet gaat pimpen.

Juist omdat je vaak niet al te veel tijd doorbrengt op het toilet kun je uitpakken met een gave kleur of printje op de muur. Saaie witte tegels zijn ook maar zo standaard. Is bij jou de helft van de muur betegeld? Dan kun je het gedeelte daarboven nog voorzien van een mooie kleur. Vindt je het te heftig om alle wanden direct een kleur te geven? Begin dan met de wand achter het toilet. Naast schilderen in een gave kleur, kun je natuurlijk ook kiezen voor een mooi behang, gaaf stucwerk of zelfs hout op wand.

Toilet pimpen behang

Waar de meeste mensen helemaal niet aan denken is het schilderen van het plafond. Maar juist een donker plafond kan ook erg gaaf en chique staan in het toilet. Schilder je het gedeelte boven de tegels in een donker grijze tint? Neem dan gerust het plafond ook mee!

Toilet pimpen plafond donker

Ook wat de vloer betreft kun je kiezen voor iets moois. Juist omdat de ruimte wat kleiner is, maak het niet zo veel uit als de vierkante meter prijs voor jouw perfecte tegel wat hoger is. Misschien kun je ergens zelfs een restpartij op de kop tikken!
Toilet pimpen vloer

Vergeet het toilet ook niet te voorzien van een paar mooie accessoires. Hang wat leuke lijsten op of zet deze neer op een lijstenhouder. Ook een waxinelichthouder zorgt voor heel veel sfeer. En als je er een elektrisch lichtje in zet is het ook nog veilig. Een zeepje in een mooie fles ziet er ook meteen erg chique uit. Hang een mooi handdoekje op en leg de wc-rollen bijvoorbeeld in een mooie mand. Zo maak je het toilet direct een stuk aangenamer. Een kleine vaas met wat bloemen of een plantje maakt het toilet helemaal af. Omdat het wel lastig is in een donkere ruimte kun je natuurlijk voor nep gaan, maar een plant als de Calathea kan bijvoorbeeld erg goed tegen donkere ruimtes.
Toilet pimpen plant

Met bovenstaande tips moet het zeker lukken om van jouw toilet ook een klein paleisje te maken!

Beelden via:

Cover. Atelier09 portfolio 1. Designsponge 2. Cotemaison 3. My-studio 4. Plantshop Seattle