Deze maand is een zeer fotogenieke groene plant verkozen tot woonplant van de maand: de Monstera. De kenmerkende en karakteristieke insnijdingen in de bladeren krijgt de plant met de jaren. De jonge planten hebben nog bladeren die hartvormig zijn. Naast het feit dat de plant er mooi uitziet, maken de luchtzuiverende eigenschappen deze plant ook een mooie aanwinst voor in jouw huis.

De monstera behoort tot de familie van de aronskelkachtigen. Eigenlijk zijn het lianen uit Panama en zuidelijk Mexico. In de natuur klimmen ze wel tot 20 meter de bomen in. Ook in Zuidoost-Azië zetten ze zich met hun vlezige luchtwortels vast aan boomstammen, rotswanden of op de grond. Ze zorgen met hun grote bladeren voor wat schaduw in de uitgestrekte bossen.

Zet jouw monstera op een lichte plek neer, maar niet in de volle zon. Kou kun je beter vermijden, de plant houdt niet van temperaturen onder de 13 graden. De kluit mag best licht vochtig zijn, maar voorkom een voetbad.

Haal deze plant snel in huis en vul je instagram feed met mooie plaatjes ervan!

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl