Geen gestuntel meer met kabelgootjes of ander moeilijk gedoe om het snoer van je lamp weg te werken. De laatste paar jaren mogen de snoeren juist weer gezien worden. En soms lijkt het wel hoe meer kleur hoe beter. Ongetwijfeld dat de opkomst van een los hangende gloeilamp een belangrijke bijdrage heeft geleverd, maar ook in andere lampen tonen we de snoeren weer.

 

Je ziet de los hangende snoeren op heel veel manieren terugkomen. Gewoon loshangend vanuit de centraal doos naar de verschillende lampen, verwerkt in een wandlamp of bijvoorbeeld om een industriële buis heen. Eigenlijk kan het in best veel interieur stijlen toegepast worden, maar met name in een Scandinavisch of industrieel interieur komt het goed tot z’n recht.

Het leuke aan dit type lamp is dat je ze heel zelf makkelijk kunt maken en je eigen creativiteit volledig de vrije loop kunt laten. Onder andere via snoerboer kun je allerlei verschillende snoeren, fittingen en lampen kopen. Hiermee kun je zelf gemakkelijk je eigen unieke exemplaar maken.

Je ziet dat er met het snoer heel veel verschillende mogelijkheden zijn en dat het juist een beetje rommelig kan zijn. Hopelijk hebben we je weer kunnen inspireren met leuke ideeën!

Beelden via:

Cover. snoerboer 1. snoerboer 2. Flinders 3. Seletti 4. Atelier09 5. snoerboer