Het is een bekend fenomeen. Je geeft je kamer een fantastische schilderbeurt en struint stad en land of naar mooie meubels. Je hebt er bloed, zweet en tranen in gestoken, maar als je van een afstandje kijkt mist er toch nog iets. De bank, fauteuil of accessoire die er in het magazine of in de winkel nog zo gaaf uitzag komt bij jou toch niet helemaal tot z’n recht. Het belangrijkste dat waarschijnlijk ontbreekt is: variatie in hoogte!

Screen Shot 2017-08-11 at 10.51.11Voor een goed interieurontwerp kijk je natuurlijk naar heel veel elementen als kleur, grootte, lichtinval, functie etc. Je zet niet zomaar wat meubels her en der neer. Maar ook als heb je dit allemaal helemaal goed voor elkaar, het kan er nog steeds stijf uitzien als je niet in hoogte varieert. Dit komen we voornamelijk tegen in woonkamers. Hier heb je natuurlijk heel veel lage horizontale lijnen van bijvoorbeeld de leuningen van bank, salontafel, fauteuil etc. Om hier een balans in aan te brengen heb je verticale lijnen nodig. Deze kun je onder andere makkelijk krijgen door het toevoegen van hoge accessoires, kunst of spiegels aan de muur en hang- of vloerlampen. Op de een of andere manier vinden mensen dit vaak eng, maar het kan je woonkamer echt afmaken.

Screen Shot 2017-08-11 at 10.51.02

De beste tip die we je kunnen geven is om naar je interieur te kijken als naar een skyline van een grote stad. Met verschillende hogen gebouwen wordt deze ook een stuk interessanter. Als alles op één niveau zou zijn, dan is het een ontzettend saaie skyline. Zoek een goede balans tussen lage en hoge dingen. Maak gerust gebruik van lege wanden, hang een xl kunstwerk op of plaats een plafondhoge kast. Als bij het kijken naar je interieur je ogen van boven naar beneden gaan en andersom, dan heb je het helemaal begrepen!

Screen Shot 2017-08-11 at 10.50.53