We hebben (gelukkig) steeds meer groen in huis en ook in de badkamer mogen een paar mooie planten niet ontbreken. De badkamerplanten kunnen allemaal tegen de omstandigheden in een badkamer, veel schaduw, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Een plek waar ze zich thuis voelen! Ze zijn speciaal geselecteerd door mooiwatplantendoen.nl om samen neer te zetten. Zo krijg je een extra groots effect. De verschillende planten komen van oorsprong natuurlijk allemaal uit verre oorden waar de temperatuur van nature wat hoger is. De Tillandsia komt uit midden- en Zuid-Amerika, lepelplant uit de jungle van Brazilië, Zuid-Amerika en Azie, de ficus pumila zie je veelal in het verre oosten en de Adiantum groeit met name in China. Het zal je niet verbazen dat de natuurlijke habitat van deze planten het tropisch regenwoud is. Qua vocht, damp en temperatuur vergelijkbaar met de badkamer na een flinke douche, maar dan zonder de apengeluiden ;-).

Over het algemeen zijn de meeste badkamerplanten groen met her en der een gekleurd besje of klein bloemetje. Er zijn soorten die erg mooi hangen of juist opklimmen tegen een paal of rek. In de natuur tot wel meters hoog, maar zoveel ruimte zal er in je badkamer niet zijn.

De badkamer hoeft niet heel erg veel licht te hebben, de meeste platen kunnen zelfs met kunstlicht nog goed in leven blijven. De nevel en stoom die vrijkomt bij het douchen of badderen vinden ze heerlijk. En gaat je badkamer te veel op een echte jungle lijken, dan kun je ze gewoon bijknippen.

Zo kun je van jouw badkamer ook echt een groene oase maken.

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl