Wij zijn natuurlijk elke dag bezig met interieurs van klanten en kennen inmiddels veel knelpunten waar tegenaan gelopen wordt. Om een aantal veel gemaakte fouten te voorkomen geven we je nu 6 tips waar je hopelijk veel aan hebt.

Tip 1: Zorg voor voldoende licht

Fantastisch als je grote ramen hebt en daardoor veel natuurlijke lichtinval. De meeste huizen zijn helaas niet zo gezegend. Zorg dan dat je voldoende lampen in huis hebt, zodat je alles goed kunt verlichten. Er zijn zo veel verschillende lampen dat je in elke stijl wel iets kunt vinden. En heb je kleine ramen? Zorg dan dat de raambekleding niet te veel van het natuurlijke licht tegenhoudt

Tip 2: Start met een goed plan

Ga jij binnenkort verbouwen? Start dan eens met een plan voor het interieur in plaats dat je dit helemaal aan het einde een gaat bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld al goed nadenken over elektriciteitsaansluitingen en lichtpunten. Op die manier kun je de verbouwing optimaal plannen en uitvoeren.

Tip 3: Werk met verschillende hoogtes

Je leest hier al meer over in ons eerder geschreven artikel, maar het is nog steeds wat veel interieurs saai maakt. Zorg voor verschillende hoogtes! Wanneer je hiermee varieert hou je het spannend. Zet dus gerust een hoge kast of staande lamp neer. Dit breekt de horizontale lijnen van de leuningen van bank, fauteuils en tafel.

Tip 4: Koop niet alles van één serie

Hoe makkelijk het ook lijkt om alles bij één winkel te kopen, doe het niet! Een aantal meubels van de zelfde serie kopen maakt je interieur saai en is echt niet meer van deze tijd. Zorg voor wat meer persoonlijkheid door zelf je favoriete meubels bij elkaar te zoeken.

Tip 5: Hang kunst niet te hoog

Ook hier kunnen we wel een heel artikel over schrijven. In de meeste huizen hangt kunst te hoog. Vaak wordt het staand opgehangen, terwijl er meestal zittend tegenaan gekeken wordt. Een goede stelregel is om de hoogte van kunst af te stemmen op de ruimte waarin het hangt en hoe je er daar tegenaan kijkt. In het zitgedeelte is dat wat lager dan in de hal bijvoorbeeld.

Gaaf groot kunstwerk aan de muur! - Atelier09

Tip 6: Stijl je accessoires in oneven aantallen

Spullen (accessoires, kandelaars en dergelijke) groeperen helpt om het gezelliger te maken. Het oogt hierdoor veel minder stijf. Het werkt het beste in groepjes van oneven aantallen. Als je van alles twee stuks neerzet wordt het maar saai.

Hopelijk zorgen deze tips voor een interieur waar je helemaal tevreden mee bent!