Wanneer de begonia in volle bloei staat heeft hij grote en volle bloemen in allerlei mooie kleuren. Het lijkt dan meer op een fleurig boeket dan op een plant. Een prefecte plant om in het voorjaar te verkiezen tot woonplant van de maand, zullen ze bij mooiwatplantendoen.nl gedacht hebben.

De bladbegonia heeft daarentegen weer prachtige bladeren. Een fluweelachtig blad met gekleurde tekeningen erin die het gemis aan bloemen meer dan compenseren. De overeenkomst die ze hebben is dat ze beide een rijke uitstraling hebben en verrassend makkelijk in de verzorging zijn.

De begonia telt maar liefst 1895 verschillende soorten en groeit voornamelijk in warme, vochtige bosrijke gebieden in zuidelijk Afrika, Nieuw-Guinea en in de Andes. In het wild hebben de planten veel minder en minder volle bloemen dan de versie die we kennen van thuis.

Er zijn zeer veel verschillende soorten van de begonia te krijgen. Enkelbloemig, gevuldbloemig, krullend blad en daarnaast nog in verschillende kleuren en met fraaie bladstructuren. Er zijn ook varianten die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.

Een begonia houdt wel van veel licht, maar niet van de felle zon. Geef hem ook voldoende water, de kluit mag een beetje vochtig zijn. Wanneer je water geeft kun je beter niet besproeien om schimmel te voorkomen. Door het weghalen van de uitgebloeide bloemen, maakt de plant weer nieuwe aan. Daarnaast is het goed om eens per week wat plantenvoeding te geven om jouw plant in topconditie te houden.

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl