Een woonplant van de maand die verkrijgbaar is in heel veel verschillende kleuren: de potlelie. De keuze van mooiwatplantendoen.nl is daarom toepasbaar in vele interieurs en dankzij de prachtige kleuren een echte blikvanger. Kenmerkend voor de potlelie als woonplant zijn het blad dat langs de hele steel groeit en de lange knoppen op de steel.

De eerste variant van de lelie komt hoogstwaarschijnlijk uit China en groeit nog steeds in Korea, Japan en delen van Siberië. Vanuit daar is de plant via de Kaukasus, de Balkan en de Alpen naar Europa gekomen en daarna later ook naar Amerika. Er bestaan meer dan honderd verschillende soorten, waarvan de meeste groeien op het Noordelijk halfrond, waar ze voornamelijk groeien in een bossige omgeving of graslanden.

Het assortiment potlelies dat geschikt is voor in huis is groeiende. De bekende varianten zijn uit de Aziatische Groep met felle kleuren en uit de Oriental Groep, die grotere bloemen hebben die sterk geuren. Ook zijn er dubbelbloemige lelies in roze en wit, versies met ronde bladeren, kleine soorten en planten die mild geuren.

De potlelie houdt van veel licht, maar zet hem niet in de felle zon. Des te koelere de plant staat, des te langer kan de bloei zijn. Zorg er ook voor dat je regelmatig water geeft, de kluit kun je beter niet laten uitdrogen. Je kunt de uitgebloeide bloemen gewoon verwijderen en na de uitgebreide bloei kan de bol eventueel verplaatst worden naar de tuin.

Fleur jij je huis binnenkort op met een mooie potlelie?

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl