Aan het inrichten van de slaapkamer wordt over het algemeen minder tijd besteed dan aan de inrichting van de woonkamer. Dit terwijl je er wel erg veel tijd in besteedt, alhoewel natuurlijk wel grotendeels met je ogen dicht. Desalniettemin is het natuurlijk wel de moeite om van je slaapkamer ook iets moois te maken. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Indeling

Denk goed na over de plek van je bed. Houdt er rekening mee dat jij en je partner makkelijk het bed in en uit kunnen stappen. Ook wat ruimte naast het bed voor een nachtkastje is erg makkelijk. Hier kun je wat losse spullen op kwijt. Heb je de ruimte niet? Je kunt ook een klein plankje boven je bed hangen dat als nachtkastje kan dienen.

Verlichting

Ook in je slaapkamer is licht belangrijk. Zorg voor een goede lamp aan het plafond die je kunt gebruiken als je een keer veel licht nodig hebt. Zorg wel dat je deze kunt dimmen, want van zo’n fel licht in de morgen wordt niemand blij. Lampjes naast je bed kunnen sfeer maken en zorgen ervoor dat je niet altijd het bed uit hoeft als je het licht wilt aanzetten.

Interieurtips slaapkamer bedlamp

Kleuren

In de slaapkamer kun je qua kleurgebruik vaak best wat donkerder gaan dan in andere ruimtes. Dit zorgt voor een intiemere sfeer en het laat je wat beter uitrusten. Lichte kleuren zorgen daarentegen wel voor een ruimtelijker gevoel. Wees ook niet bang om meerdere muren in dezelfde donkere kleur te schilderen. Dit zorgt voor eenheid en rust. Ook accessoires komen zo veel beter tot hun recht.

Interieurtips slaapkamer kleuren

Kastruimte

Een kast voor kleding is vaak een belangrijk onderdeel van de slaapkamer. Als je kamer ruim genoeg is, kun je erover nadenken om een extra muurtje te plaatsen zodat je daarachter een walk-in closet kunt creëren. Is je slaapkamer juist wat kleiner? Een goede optie is een kast met schuifdeuren. Deze nemen namelijk minder ruimte in. Het mooiste is ook om een kast zo hoog mogelijk (of tot aan het plafond) te nemen. Zo benut je de ruimte optimaal.

Decoratie

Je slaapkamer kun je zeker een beetje decoreren. Zet er gerust een paar plantjes neer. Staat leuk en zorgt voor een frisse lucht. Maak je bed ook weer op ’s morgens. Dit geeft een veel fijner beeld. En leg wat extra kussens op je bed. Zo is het iedere avond alsof je een mooie hotelkamer binnenstapt.

Groen dressoir met accessoires

Beelden via:

Cover. Flexa 1. Lizmarieblog.com 2. Flexa 3. Atelier09 portfolio