Een lambrisering van verf is tegenwoordig helemaal hot. Je ziet ze op allerlei manieren en in de mooiste kleuren. Het is een eenvoudige manier om een mooie sfeermaker in je kamer te creëren. Maar hoe kom je nou tot de perfecte geschilderde lambrisering?

Lambrisering groen slordigLambrisering blauw streepJe kunt een lambrisering op verschillende hoogtes toepassen. Het meeste wordt het halverwege of op driekwart van de muur gedaan. Eigenlijk is er geen perfecte hoogte en kun je het toepassen zoals jij het mooi vindt. Het is daarbij wel goed om te kijken naar de hoogte van de meubels die ervoor komen te staan. Het is namelijk wel het mooist als een lambrisering boven een bank, bureau of dressoir zit. Ook is het mooi als de stopcontacten een stukje onder de rand zitten. Komt er juiste een hoge kast voor te staan? Dan is het ook mooi om de lambrisering wat hoger te plaatsen, maar wel ongeveer 20 cm onder de kast een lijn te trekken. Het staat sowieso wel speels als er voorwerpen over de rand heen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een paar schilderijen of fotolijsten.

Lambrisering heartwood streep

Wanneer je een lambrisering gaat schilderen is het erg belangrijk om een rechte lijn te maken en de juiste tape te gebruiken. Als je de standaard afplaktape gebruikt heb je eerder kans dat er verf onderdoor loopt en je lijn daarom niet recht is. Je kunt speciale tape kopen die waarmee je makkelijker een strakke lijn kunt maken. Deze is iets duurder, maar het resultaat is stukken beter.

lambrisering roze blauw

Je kunt ook een wat creatievere lambrisering maken. Wat je tegenwoordig veel ziet is een lambrisering die juist niet een strakke lijn heeft, maar waarbij je op verschillende hoogtes stopt met rollen. Dit geeft een heel speels effect. Ook kun je een lambrisering maken in de vorm van punten, zodat je een soort bergen krijgt. Je ziet dit veel op kinderkamers en geeft ook een erg leuk effect. Je kunt de lambrisering natuurlijk in alle kleuren schilderen en daarmee de sfeer van de kamer gemakkelijk bepalen. Ook een extra rand in een felle of donkere kleur geeft een leuk effect. Laat de kleur van de lambrisering terugkomen in accessoires, zodat je eenheid creëert in de ruimte.

Hal met half geschilderde muur

Lambrisering roze punten

Hopelijk hebben we je hiermee wat kunnen inspireren en heb jij straks de mooiste lambrisering in huis!

Beelden via:

cover. Atelier09 1. Flexa 2. Flexa 3. Flexa 4. Flexa 5. Atelier09 6. Rumhemma