Een vloerkleed geeft een ruimte snel wat warmte en sfeer en kan deze echt afmaken. Je kunt veilig kiezen voor een ton-sur-ton kleur, of juist een echte kleur statement ermee maken. En dan natuurlijk nog de vorm bepalen. In een rechthoekige ruimte met veel rechte lijnen zorgt een rond kleed voor wat meer speelsheid en breekt alle rechte lijnen. Dit kan daarom vaak een leuke toevoeging zijn dan. Zorg er wel voor dat het kleed niet te klein is. Het is vaak het beste als de meubels voor een deel (of helemaal) op het kleed staan. Zo vormt het een eenheid en is het vloerkleed niet een los eilandje in de kamer.

Gekleurd, Ibiza-style kleed

Met dit ronde kleed van Dutchbone geef je jouw interieur heel makkelijk wat meer kleur mee. De franjes maken hem erg speels en het is weer eens anders dan de meeste kleden. Het kleed heeft een diameter van 170 cm en je koopt hem hier.  

Verwassen kleed met mooie kleuren

De kleuren moeten in je interieur passen, maar dan is dit kleed met stonewashed effect wel echt een gave toevoeging. De kleden van HKliving zijn sowieso van goede kwaliteit en ze hebben vaak ingetogen kleuren. Heel mooi in een industrieel of vintage interieur. Je koopt dit vloerkleed hier.

Praktisch kleed voor de kinderkamer

Een erg handig kleed voor in de kinderkamer, want hij is namelijk gewoon met water te reinigen. Dit komt doordat deze kleden van Tarkett van vinyl gemaakt zijn. Daardoor zijn ze ook erg geschikt om bijvoorbeeld in een keuken neer te leggen. Het kleed met de mooie print heeft een diameter van 196 cm en je koopt hem hier.

Rozenkelim met opvallende kleuren

Je moet er wel echt van houden, maar dan is zo’n rozenkelim wel erg gaaf hoor. Geeft kleur in een wat strakker interieur of past perfect in een vintage look. Verkrijgbaar in verschillenden kleuren, dus speur de site van rozenkelim rustig eens af! Je vindt daar heel veel mooie kleden.

Het kleed dat overal bij past

Ook dit kleed komt van de site van rozenkelim en is een kleed dat we laatste tijd vaak tegenkomen. En niet zonder reden, want hij staat bijna in elk interieur mooi. Dit Ben Ouarain vloerkleed komt echt uit Marokko en heeft een afmeting van 248 x 196 cm. Je koopt hem hier.

Hopelijk heb je door bovenstaande suggesties wat inspiratie gekregen om aan jouw interieur één of misschien wel twee kleden toe te voegen. Je hoeft je namelijk echt niet te beperken tot alleen de woonkamer.