De laatste maand van het jaar is aangebroken en het nieuwe jaar komt eraan. En een nieuw jaar brengt altijd weer nieuwe trends met zich mee. Wij hebben de interieurtrends van 2019 voor je op een rijtje gezet.

De natuur als rustige basis

Al langere tijd zien we meer planten en botanische prints in interieurs. Komend jaar gaan we rustig verder met ‘groen’ wonen. En dat betekent ook dat we meer natuurlijk materialen gaan gebruiken, zoals rotan. Hierdoor creëer je rust in huis door een verbinding met de natuur te maken. Even terugtrekken uit de hectiek van de stad. 

We gaan voor duurzaam

De hang naar de natuur zorgt er ook voor dat we vaker kiezen voor duurzaamheid en dat gaan we nu ook met onze interieurs doen. We leven steeds bewuster en voeren dat door in onze woningen. De natuur-trend past hier natuurlijk perfect in. Veel groen in huis en gebruik van duurzame materialen als kurk, jute, linnen en riet.

Warme kleuren in huis

Een aantal kleuren die dit jaar al veelvuldig gebruikt werden, blijven ook in het nieuwe jaar terugkomen. Hierbij kun je denken aan groen, donker blauw en oker geel. Komend jaar gaan we wel meer warme kleuren zien, nude tinten, terra en beige, maar ook donker paars. Spiced honey, de kleur van het jaar 2019, past natuurlijk perfect in dit pallet.

Tegenpolen

In 2019 gaan we meer tegenpolen in huis verwerken, niet alles hoeft perfect op elkaar afgestemd te zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mat versus glimmend, rond versus vierkant en ook een combinatie van warme en koele tinten. Je krijgt hierdoor een hele leuke speelsheid in je interieur.

Multifunctionele meubels

Mensen gaan steeds kleiner wonen en daar horen meubels bij die voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn. Een eetbank als opbergkist, of kast als roomdivider bijvoorbeeld. Multifunctionele meubels komen in 2019 meer en meer in opkomst.

Wat mag niet ontbreken thuis?

We hebben een aantal trends op een rijtje gezet, maar wat mag nou niet ontbreken in je interieur? Haal als eerste veel planten in huis. Zet er een paar bij elkaar neer in dezelfde pot van verschillende grootte. Dit zier er leuk uit en is helemaal hip. Daarnaast móet je een velours item in huis hebben, liefst meerdere. Dit materiaal is niet meer weg te denken uit interieurland. Haal ook een metallic in huis, of het nou koper of goud is, dat maakt niet uit. Als het maar mooi glimt. En dan het liefst combineren met matte accessoires natuurlijk!

Beelden via:

cover. Flexa 1. diyever 2 Flexa 3.Basiclabel