Deze keer één van de meest populaire kamerplanten als woonplant van de maand. Een elegante plant om te zien, verkrijgbaar in meerdere kleuren en makkelijk in onderhoud. We hebben het over de anthurium. Een plant met een mooi, groot gekleurd schutblad en kleine bloemetjes op de kolf. Alhoewel het schutblad vaak al ten onrechte wordt aangezien voor de bloem.
Zoals zo veel kamerplanten die wij tegenwoordig in huis hebben, komt ook deze plant oorspronkelijk uit de regenwouden. In Zuid-Amerika groeit hij in en op bomen. De warme temperaturen en hoge luchtvochtigheid zijn daar ideale omstandigheden voor deze plant.

Van de anthurium zijn ontzettend veel verschillende varianten te verkrijgen. Zoals gezegd komt hij in veel kleuren, maar ook met een grote diversiteit aan schutbladeren. Zelfs tweekleurige planten zitten tegenwoordig in het assortiment. En hou jij van een bloeiende plant in huis? Dan zit je met soorten die tot wel 300 dagen bloeigarantie hebben helemaal goed!

Doordat de anthurium uit het regenwoud komt, staat hij wel graag licht, maar niet in de volle zon. Ook houdt hij niet van te veel kou en met regelmatig sproeien maak je hem blij. Laat de kluit niet uitdrogen, maar laat hem ook niet in het water staan.

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl