Wanneer je van plan bent om meubels of andere objecten te gaan schilderen heb je natuurlijk weer een hele hoop keuzes. Wat een hele leuke optie kan zijn is om je meubels te schilderen in dezelfde kleur als de wand erachter.

Veel mensen schilderen radiatoren of leidingen wel vaak in de kleur van de wand om deze minder te laten opvallen. Maar ook met je meubels kan dit een heel leuk effect geven. Het is met name handig in een kleine ruimte. Doordat je meubels dezelfde kleur zijn als de wand, gaan ze er als het ware in op en vallen ze minder op. Daarom krijg je een ruimtelijk effect. De kamer heeft een heel rustige uitstraling hierdoor.

Bovenstaand effect geldt ook wanneer je de deuren en kozijnen dezelfde kleur geeft als de wand waar deze inzitten. Hierdoor lijkt de ruimte veel groter en oogt een stuk rustiger.

Je kunt het juist ook toepassen om bepaalde objecten meer aandacht te geven. Als je een plank of kast in dezelfde kleur schildert als de wand, vallen de accessoires die je erop of erin zet juist extra op. Ook kun je een gedeelte van de muur en de meubels die daarin staan een gave kleur geven. Hiermee creëer je één gaaf vlak in een opvallende kleur.

We hebben een aantal beelden geselecteerd om jou wat inspiratie te geven om met deze techniek aan de slag te gaan. Hopelijk creëer je hiermee bij jou thuis een te gekke look!

Een blauwe muur met blauwe planken Gele stip met gele planken op de muur Muur, kast en deur groen geschilderd Lijsten in de kleur van de muur Witte lijsten op een witte muur Radiator in kleur van de wand

Beelden via:
cover. lindaahman &  mama 1. Turbulences deco 2. the jungalow 3. sadolin 4. Fabric of my life 5. LaurenConrad 6. sfgirlbybay