Vinden jullie net gewassen bedengoed ook zo heerlijk?! Wij in elk geval wel, maar hoe vaak doe je dat eigenlijk? Het verschonen van je bed is waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid en de meesten doen het (veel) minder vaak dan eigenlijk nodig is. In je leven breng je ongeveer 1/3 door in bed, dus regelmatig schoonmaken is absoluut nodig.

Tijdens je slaap verlies je veel huidcellen en haren, je zweet en door het draaien komt er huidvet op je beddengoed. Dit krijg je er weer af door een goede wasbeurt. Voor een optimale hygiëne kun je het beste je beddengoed 1 á 2 keer per week verschonen. Zeker in de zomer als je meer zweet is dit aan te raden.

Het beste was je het beddengoed op 60 graden om echt alle bacteriën te doden. Was een paar keer per jaar ook het hoofdkussen en het dekbed zelf. Hier gaan na verloop van tijd ook veel bacteriën, huisstofmijten en allergenen in zitten. Heb jij de gewoonte om ’s morgens na het opstaan direct je bed op te maken? Beter is het om alles eerst even goed te laten luchten.

Ook je matras verdient wat onderhoud. Het is goed om deze te beschermen met een molton, zodat je zweet niet direct op het matras komt, maar wordt opgevangen door de molton. Was deze dan ook 2 keer per maand. Je matras zelf kun je af en toe even goed stofzuigen om alle huidcellen en dergelijke hier ook uit te krijgen.

Slaap lekker!

Beelden via:

Cover. Bloglovin 1. Redonline 2. Bohochic 3. Archzine