Het is met deze hitte een behoorlijke klus om al je planten in leven te houden. Wat vragen ze een hoop water nu. Voor de nieuwe maand is de Scindapsus verkozen tot woonplant van de maand. En ook deze plant houdt wel van een beetje water.

De Scindapsus valt met name op door zijn hartvormige satijnachtige bladeren met zilveren, lichtgroene, gele of lichte vlekken of een gevlamd patroon. Je kunt ze laten hangen, maar ook als klimplant doen ze het erg goed. Als je ze goed verzorgt, worden de planten heel oud. En hoe oud ze ook zijn, het blijven mooie planten. Daarnaast helpt de Scindapsus ook nog met het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

In het wild groeit de plant met name in Zuidoost-Azië, Indonesië en de Salomonseilanden. Hier zie je hem in de tropische regenwouden voornamelijk tegen de bomen op klimmen.

Heb je thuis een Scindapsus, zet hem dan bij voorkeur op een lichte plek, maar niet in de volle zon of op de tocht. Des te lichter de plant is, des te meer licht heeft hij nodig. Geef hem veel water, daar houdt hij van. De grond kan best matig vochtig zijn. Te lange ranken kun je gerust afknippen.

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl