Met het warme weer van de afgelopen weken is het wel handig wat planten te hebben die tegen droogte kunnen. In het is ook mooi meegenomen als ze er ook nog leuk uitzien. De woonplanten van de maand juli hebben dat gelukkig beide!

Vette planten slaan vocht op in wortels, stengels en dikke bladeren. Hierdoor is het mogelijk voor ze om lange periodes met droogte te overbruggen. Perfect als je op vakantie gaat of als je nog wel eens de neiging hebt om het water geven te vergeten. De aparte, vaak prehistorische vormen staan ook nog eens erg leuk in huis. Zeker wanneer je een groepje verschillende planten bij elkaar zet. In de natuur komen de meeste vette planten voor in de tropen en subtropen. Ze zijn ooit ontstaan in droge gebieden in Afrika en Amerika. Daar groeiden ze in woestijnen en steppen. De plant heeft een heel hoog vermogen om te overleven. Deze taaie planten krijg je niet zomaar kapot.

In je interieur is het erg leuk om verschillende soorten vette planten in een paar potjes bij elkaar te zetten. Combineer bijvoorbeeld de groene stengels van een Aloë met een bloeiend exemplaar als de Kalanchoe. Combineren met deze planten kun je eigenlijk niet fout doen.

Zet je vette planten op een warme en lichte plek. Geef ze het liefste één keer een flinke hoeveelheid water en laat ze dan weer een paar dagen indrogen. De planten hebben ook weinig plantenvoeding nodig. En is het zulk mooi weer als nu? Zet ze leuk bij elkaar op je tuintafel neer. Ziet die er ook helemaal leuk uit!

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl