Een ruimte die je iedere dag wel een paar keer gebruikt en waar je stiekem meer tijd doorbrengt dan je denkt: de badkamer. De meeste badkamers zijn echter saai en stralen niets uit. Het kan heel anders en met onderstaande tips creëer jij thuis een sfeervolle badkamer.

Kleuren

De meest badkamers die je ziet hebben witte tegels. Op zich niets mis mee, maar wel een beetje saai. Je hebt zoveel mooie tegels dat er voor iedereen wel een mooi exemplaar tussen zit. Kijk eens naar grote betonkleurige tegels of ga juist voor kleinere tegeltjes in mooie pastellen. Het beste kies je wel voor zachte en neutrale kleuren, zodat het niet een te bont en schreeuwerig geheel wordt.

  

Plafond

Zorg ten eerste voor een schoon en schimmelvrij plafond! Ook de meeste plafonds zijn wit. Een goede keuze als je badkamer wat kleiner is of als je al mooie tegels op de wand hebt. Maar als je witte tegels op de muur hebt, kan het juist ook heel gaaf zijn om je plafond in een donkerder tint te verven. Hiermee geef je het echt een intiemere look en krijg je een sfeer uit een hotelkamer.

Voeg wat stof toe

Stoffen maken een ruimte wat warmer en gezelliger. Een badkamer is erg geschikt om wat stof toe te voegen. Heb je een plankje aan de wand of onder je wastafel? Rol wat handdoeken op en leg deze neer. Kies dan niet je meest versleten exemplaar, maar kies voor eentje zonder rafels in een mooie kleur. Ook een mooie badmat kan wat meer sfeer geven. Én zorgt voor warme voetjes als je geen vloerverwarming hebt.

Badkamer met wit meubel | Atelier09

Houten elementen

Net als met stof geeft hout ook een warme sfeer. Je kunt best kiezen voor een badmeubel van hout of hang een mooie houten plank op. Heb je een lege muur? Je kunt er ook een mooi houten trappetje tegenaan zetten . Mooi als decoratie en zorgt voor wat sfeer.

Verlichting

Deze is in een badkamer erg belangrijk. Je wilt goed licht hebben om je bijvoorbeeld op te maken, maar ’s morgens zit je niet perse te wachten op het meest felle licht uit je plafonniere. Een goed idee is het om ook één of twee lampen toe te voegen die wat meer sfeerlicht geven. Dit kun je ook bereiken door dimmers te installeren. Zo bepaal je helemaal makkelijk de sfeer.

Decoratie

Zet in de badkamer gerust een plantje of wat mooie kaarsenstandaards neer. Net zoals in je woonkamer zorgt dit ook in je badkamer voor een wat huiselijker sfeer.

Heb je komend weekend niets te doen, wellicht kan je met een paar kleine stappen die we hebben benoemd jouw badkamer al een stuk sfeervoller maken.

Beelden via:

cover: Sanna Fischer & Furnview 1. Flexa 2. Atelier09 3.Flexa