Ben jij op zoek naar meer rust en sereniteit in huis? Dan passen de woonplanten van de maand mei helemaal perfect bij jou. Deze maand zijn door de website mooiwatplantendoen.nl namelijk de zenplanten verkozen tot woonplant van de maand. Deze planten zijn makkelijk in onderhoud, mooi om te zien en geven iedere ruimte een gevoel van rust. Geef jij deze bijzonder vormgegeven planten ook een mooi plekje in huis?

Zenplanten woonplant mei 2018 wand

Het zal je niet verbazen dat de zenplanten hun oorsprong vinden in Japan. Aan het einde van de 14e eeuw richtten zen boeddhisten hun sobere tuinen in met planten van uitzonderlijke schoonheid, om zo in alle rust te kunnen mediteren. Eerbied voor de natuur stond hierin centraal.

Zenplanten woonplant mei 2018 schaal

Er worden drie planten onder de zenplanten gerekend: de bonsai, Ficus Ginseng en de dracaena lucky bamboo. Bonsai betekent in het Japans letterlijk ‘boom in pot’. Verschillende planten worden door goed snoeien en knippen tot mooie miniatuurbomen gemaakt. De Ficus Ginseng is zo’n plant die in bonsaivorm wordt gesnoeid. Hij kan smal en hoog zijn of juist breed en laag. Voor het meest esthetische effect mag de pot hooguit éénderde van de totale hoogte van de plant zijn. De Dracaena lucky bamboo komt in vele vormen en is altijd een echte blikvanger.

Zenplanten woonplant mei 2018 tafel

Zenplanten staan graag op een lichte plek, maar niet in de volle zon. Bonsai en Ficus Ginseng kunnen een licht vochtige kluit hebben, maar geen voetenbad. De Dracaena lucky bamboo mag juist wel in een laagje water staan. Als ze te groot worden, dan kun je ze gewoon terugsnoeien.

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl