Bij de hortensia denken de meeste mensen direct aan de zomer. Dan zie je de mooie struiken buiten weer prachtig in bloei staan. Met deze populaire kamerplant kun je alvast een beetje zomer in huis halen. Deze maand zijn ze door mooiwatplanendoen.nl verkozen tot woonplant van de maand.

Hortensia woonplant april 2018 wit op tafel

Wij kunnen de komende tijd in huis weer genieten van de prachtige kleuren van de hortensia. In het wild kun je hem vinden in Zuid- en Oost-Azië en Noord- en Zuid-Amerika, waar sommige soorten zich ontwikkelen tot grote bomen.

Als woonplant is de hortensia te verkrijgen in wit, groen, blauw, lila, paars en meerdere tinten roze. De meest bijzondere soorten zijn die tijdens de bloei als een soort toverbal van kleur veranderen.

Hortensia woonplant april 2018 bloemen

Heb je thuis een hortensia? Zorg dan voor voldoende water, want hij houdt niet van droogte. De kluit mag altijd licht vochtig zijn. Zet hem ook op een licht plek, maar liever niet vol in de zon of bij een warmtebron. De hortensia gebruikt veel energie bij de bloei en groei, dus wat plantenvoeding is zeker aan te raden.

Hortensia woonplant april 2018 blauw in pot

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl