Ook in het nieuwe jaar zal de website mooiwatplantendoen.nl weer iedere maand een nieuwe woonplant van de maand kiezen. En wij zullen je hier uiteraard weer van op de hoogte stellen, want groen in huis blijft altijd een goed idee. Je zuivert de lucht, maar zorgt ook voor sfeer in huis. Zeker als je durft te kiezen voor een wat grotere plant. En laat de dracaena die deze maand gekozen is nou net zo’n mooie hoge plant zijn!

Dracaena woonplant januari 2018 naast chesterfieldHet is een volle kamerplant met één of meerdere stammen waaruit mooie bladeren groeien in allerlei kleuren. Van groen, goud en geel tot roze of rood. Ook in soort blad of stam is genoeg keuze, evenals in het formaat van de plant. Maar in het formaat binnenboom is het toch wel een hele gave statement in je interieur! Geef je jouw interieur direct een tropisch tintje in deze koude tijden.

Dracaena woonplant januari 2018 op tafel

In het wild kom je de Dracaena met name tegen in Afrika en de westelijk gelegen eiland als de Canarische of Kaapverdische eilanden. Ze kunnen heel oud worden en in het wild groeien sommige uit in bijzondere vormen, die al sinds de oertijd lijken te bestaan.

Dracaena woonplant januari 2018 closeup

De plant is makkelijk in het onderhoud. Vocht wordt opgeslagen in de stam, waardoor een keertje vergeten om water te geven geen probleem is. Geef sowieso niet te veel water, een voetbad houdt hij niet van. Zet hem wel op een lichte plek, maar niet in de zon.

En de Dracaena zorgt ook nog eens voor schone lucht in huis. Daar vind jij toch wel een plekje voor?!

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl