Deze tijd is voor velen toch wel de gezelligste en meest sfeervolle van het jaar. Buiten worden de lichtjes aangestoken en in menig stad vindt er een kerstmarkt plaats. Je wilt het binnen natuurlijk ook helemaal knus en gezellig maken, zeker als je met de feestdagen nog visite krijgt. Wij geven je een aantal tips waarmee jij straks helemaal de blits maakt!

Kies een thema

Het belangrijkste om mee te beginnen is om te kiezen voor een thema. Of je het nou afstemt op een kleur of kiest voor een thema als glamour of winter wonderland, het is fijn als je versiering op elkaar afgestemd is en niet een allegaar van alles is. Mooi op elkaar afgestemde versiering is veel stijlvoller. Een kleur die je dit jaar veel ziet is blauw, welke perfect te combineren is met metallics als goud en koper.

Kerstklaar ster Kerstklaar kerstboom

Er is meer dan een kerstboom

Een kerstboom is natuurlijk een erg goede eerste stap om de sfeer in huis te creëren, maar er is nog zoveel meer. Zet nu bijvoorbeeld wat extra kaarsen in huis en dim het overige licht wat meer. Met mooi kaarslicht kom je al snel helemaal in de kerstsferen. Het is natuurlijk ook erg leuk om wat kaarsen neer te zetten in leuke vormen van engelen, sterren of klokken. Maak daarnaast ook een paar leuke hoekjes met feestelijke accessoires. Een leuk lampje, houten rendier of een mooie sneeuwglobe. Zet ze mooi bij elkaar zodat ze je eigen mooie expositie vormen. Hang daarnaast nog een mooie kerstkrans op en je bent helemaal klaar.

Voeg wat extra warme elementen toe

In de zomer wil je alles in huis wat luchtiger hebben, maar de winter is bij uitstek geschikt voor wat extra kussens of een mooi plaid. Leg er dus gerust wat extra neer in je bank. Wij zijn bijvoorbeeld fan van de plaids van AAI made with love. Maar er zijn zoveel verschillende maten, kleuren en stoffen in te krijgen dat er voor iedereen wel wat bij zit.

Kerstklaar trappetje  Kerstklaar dienblad met kaarsen

Beperk je met de versiering trouwens niet alleen tot de woonkamer. Ook je slaapkamer, hal en keuken kunnen in deze tijd wel wat versiering gebruiken. Zet na het versieren home alone aan en jouw kerst kan niet meer stuk!

Wil jij nou nog graag wat kopen om de sfeer in huis te brengen, Bij vtwonen hebben ze hele mooie feestelijke accessoires in allerlei stijlen.

Beelden via:

Cover. the merry thought & Showhome 1. onbekend 2. Homeyohmy 3. onbekend 4. Welke