Persoonlijk houden we erg van de verschillende seizoenen in ons land. In de zomer genieten we van de warme avonden in de tuin, maar in de winter waarderen we ons eigen interieur weer des te meer. De donkere, lange avonden zijn perfect om lekker binnen door te brengen. Je maakt het extra gezellig door je huis in de winter wat meer aan te kleden. In dit artikel een paar tips om dit snel en gemakkelijk voor elkaar te krijgen.

Zachte materialen

Vul je interieur aan met wat extra zachte materialen. In de winter kun je wel wat warmte creëren en zachte materialen zijn daar een perfect hulpmiddel voor. Leg wat extra kussens in de bank of ga voor een mooi plaid. Zorg in deze maanden ook zeker voor een vloerkleed in de zithoek (alhoewel dat het hele jaar door eigenlijk het beste is). Ook is het leuk om een grote mand met kussens of kleden neer te zetten. Vul de zithoek in de winter eventueel nog aan met een zachte poef. Zo ben jij helemaal klaar om omwikkeld met warmte jouw favoriete series te bingen!

Winterproof hangstoel Winterproof plaids

Kleuren

In de zomer ga je vooral voor lichte en frisse kleuren, maar in de winter mag het allemaal wat warmer en donkerder. Zo creëer je binnen echt een gezellige sfeer. Als je helemaal los wilt gaan geef je één of meerder muren een nieuwe kleur. Durf gerust een donkere blauw, groen of oker te kiezen. Hiermee geef je jouw kamer echt een fijne intieme sfeer. Gemakkelijker is het om wat nieuwe accessoires te kopen in warme tinten. Ook hiermee maak je direct een verschil.

Winterproof bank

Verlichting 

Tijdens de donkere wintermaanden is het juiste licht natuurlijk onmisbaar. Dit heeft ook een positieve uitwerking op de sfeer in huis. Wellicht heb jij in huis nog een donker hoekje? Zet er in de winter een mooie vloer- of tafellamp neer. Het mooiste is als het licht te dimmen is, zodat je zelf de sfeer kunt bepalen. De winter is ook een goed moment om op je andere verlichting dimmers te installeren.

Een andere bron van licht die je in de winter zeker niet mag vergeten is kaarslicht. Daar kun je er eigenlijk niet genoeg van neerzetten in deze maanden. Koop wat verschillende standaards en zet ze her en der neer op tafels, vensterbanken of andere randjes. Een fijne sfeer gegarandeerd!

Winterproof kaarsen Winterproof windlichten

Groen in huis 

Groen in huis is eigenlijk altijd een goed idee, maar in de winter kun je jouw huis echt winterproof maken met wat leuke planten. Zeker als je straks de kerstboom weer de deur hebt uitgedaan, zijn planten een goede, sfeer verhogende, vervanger. Als je bloemen neerzet, kies dan nu ook voor mooie warme donkere tinten om die winterse sfeer goed neer te zetten.

Heb jij nog andere tips? We horen ze graag, laat een hieronder een berichtje achter.

Beelden via:

Cover. Bodilson 1. The stylish gypsy 2. Brocante by Ursi 3. Karwei 4. Your homebased mom 5. Skona hem