Het staat bij veel mensen op het wensenlijstje: een nieuwe keuken. Helaas ontbreekt het nog wel eens aan het geld of tijd om deze helemaal eruit te halen en te vernieuwen. In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezet voor als jij je keuken wilt opknappen met een klein budget. Zo sta je binnenkort weer met plezier te koken in jouw nieuwe keuken!

Pak je keukenkastjes aan

Wanneer je dit doet zorg je direct voor een heel andere uitstraling van je keuken. Geef de frontjes een andere kleur en het voelt alsof je in een nieuwe keuken staat. Zowel hout en kunststof frontjes zijn te schilderen, maar gebruik bij kunststof wel de juiste primer. Wat je tegenwoordig ook veel ziet is dat de frontjes met een folie beplakt worden. Dit is heel sterk en ziet er super strak uit. Het kost iets meer dan zelf schilderen, maar is nog steeds heel goed te betalen. Er zijn verschillende bedrijven die dit voor je kunnen doen.

Verander de grepen van de kastjes ook direct. Deze kleine ingreep heeft verrassend veel effect. Het is gaaf om bijvoorbeeld voor leren grepen te gaan als je een wat natuurlijk, rauwe uitstraling wilt hebben.

Gave groene kleur als contrast voor de witte keuken - Atelier09

Haal de tegels weg

Vroeger werd de achterwand van een keuken standaard betegeld, maar tegenwoordig zijn daar tal van gave alternatieven voor. Doordat je nu schrobvaste muurverven hebt, is het schilderen van een achterwand een hele goede optie. Je kunt makkelijk een kleur-statement maken en als je het zat bent, dan verander je het zo weer. Achter de kookplaat kan het nog handig zijn om de muur af te werken met matte, watergedragen Glitsa parketlak. Hiermee is de muur perfect af te nemen en schoon te maken.

Een alternatief dat een wat strakkere uitstraling geeft is het plaatsen van een glasplaat. Ook deze kun je in verschillende kleuren laten coaten en verlijmen op de muur. Zelfs uitsparingen voor stopcontacten kun je hier gewoon in laten maken. Als je tegels nog steeds leuk vindt, kun je natuurlijk ook gewoon de huidige tegels veranderen om een andere look te creëren.

Roze achterwand bij groene keuken

Hang wat planken aan de muur

Heb je nog een leeg stukje muur? Hang hier een paar mooie wandplanken op om wat meer gezelligheid in de keuken te creëren. Ook zou je een paar bovenkastjes kunnen vervangen door wandplanken. Koop wat mooi serviesgoed en stal dit er op uit. Ook kun je er bijvoorbeeld wat leuke voorraadpotten opzetten of een rail met lepels onder hangen.

Mooie accessoires tegen de keukenmuur - Atelier09

Maak het af met leuke woon accessoires

Ook in je keuken mag je best wat aandacht besteden aan styling. Hiermee maak je van je keuken ook echt een kamer. Hang wat posters of foto’s op, koop een leuke lamp en mooi textiel of zet wat verschillende houten snijplanken tegen de wand aan. Staat leuk en kun je nog goed gebruiken ook. 

Vindt je het zelf lastig om leuke accessoires voor in je keuken te kopen? Dan is Blackbasket wellicht iets voor jou. Met deze service selecteren professionals accessoires voor jouw keuken in jouw stijl. En deze accessoires worden nog bij je thuis bezorgd ook!

Beelden via:

Cover. Atelier09 Portfolio 1. Atelier09 Portfolio 2. Cote Maison 3. Blackbasket