Groen is momenteel nog steeds een hele populaire kleur in interieurs. Over het algemeen gaan we de kleur meer waarderen naarmate we ouder worden. Bij volwassenen is de kleur populairder dan bij kinderen. Groen staat voor positiviteit of zaken die goed zijn, het gras is immers altijd groener aan de andere kant. Er zijn genoeg redenen om in dit artikel eens stil te staan bij deze kleur.

Groen penselen Groen tegels

Groen is een bekende kleur die gebruikt wordt voor camouflage. Niet alleen bij soldaten, maar ook verschillende dieren hebben deze kleur zodat ze in de bossen niet teveel opvallen. Maar vaak wordt groen juist ook voor het tegenovergestelde doel gebruikt. Het wordt dan juist gebruikt om te versieren en op te vallen. Denk bijvoorbeeld aan make-up of vrolijk gekleurde huizen in de Caraïben.

Groen hagedis

Over het algemeen is over de kleur groen bekend dat het een rustgevende en kalmerende werking heeft in je interieur. Een perfecte kleur in een ruimte om tot rust te komen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen zich energieker voelen wanneer ze een dag in de natuur geweest zijn. Mocht je daar niet altijd de tijd voor hebben, dan haal je met groene muurverf natuurlijk wel heel makkelijk de natuur in huis. Toch zijn geen twee tinten groen hetzelfde en kun je veel verschillende effecten met groen bereiken, van vriendelijk tot inspirerend of opzwepend.
Groen huisje

Mensen associëren de kleur vaak als eerste met de natuur. Niet voor niets heb je groene vingers als je jouw planten goed kunt onderhouden. Vaak wordt het ook als helend, puur en verfrissend ervaren. Politieke partijen of organisaties die milieu hoog op de agenda hebben staan gebruiken de kleur vaak in hun logo of naam. In moslim landen is groen zelfs een heilige kleur. Maar toch zijn er ook negatieve associaties met groen. Zo kun je groen zien van jaloezie en in de middeleeuwen werd het ook vaak gezien als vergif en gelinkt aan hekserij.

Keuken

Wat voor een sfeer je ook wilt creëren in huis, groen kun je altijd als kleur gebruiken. Of je het nou als hoofdkleur gebruikt of combineert met andere kleuren. Niet voor niets dat je het in onze ontwerpen vaker terug ziet komen.

Beelden via:

1. Utterlyengaged 2. unknown 3. Tony Mackrill (national geographic) 4. Duskyswondersite 5. Eigen portfolio Atelier09