Heb je wat excuses nodig om langer in bed te blijven? In dit artikel geven we je wat tips om van je slaapkamer de gezelligste kamer in huis te maken. Dan kun je er echt de hele dag van blijven genieten! Wij vinden namelijk dat de slaapkamer vaak minder aandacht krijgt dan bijvoorbeeld de woonkamer en daar willen we verandering in brengen.

Schilder je muren in een (donkere) kleur

Veel te vaak zien we nog slaapkamers waarvan alle muren in een lichte kleur geschilderd zijn. Veel te saai als je het ons vraagt. Schilder één of meerdere muren gerust in een donkere kleur. Je slaapkamer wordt er veel intiemer van en je slaapt ook nog eens beter. Dit fenomeen wordt ook veelvuldig toegepast in hotelkamers.

Slaapkamer gezellig kleuren Plaats een hoofdbord achter je bed

Je kamer krijgt direct een andere uitstraling wanneer je een hoofdbord achter je bed plaatst. Je kunt tegenwoordig heel vaak losse hoofdborden kopen, maar ook zelf maken is niet zo lastig. Daar hoef je niet eens super handig voor te zijn. Je kunt hier ook best een beetje creatief mee zijn, daar geef je jouw slaapkamer een persoonlijk karakter mee.

Slaapkamer gezellig hoofdbord

Zet bloemen neer

Zet wat bloemen neer en je slaapkamer heeft direct een huiselijke uitstraling. Heel mooi op je nachtkastje, make-up tafel of andere kast in je slaapkamer. Wanneer je geen zin hebt om iedere keer een nieuwe bos bloemen te kopen, kun je ook altijd kiezen voor mooie nep bloemen.

Leg verschillende kussens op je bed 

Misschien wel de makkelijkste manier om een gezellige sfeer te krijgen in je slaapkamer. Het toevoegen van textiel in de vorm van plaids en/of kussens is een goed idee. Combineer met verschillende kleuren en materialen om de gewenste sfeer te krijgen.

Slaapkamer gezellig kussens

Mix&match gerust een beetje

De slaapkamer hoeft niet te gestijld te zijn, je mag best een beetje mixen. De tijd van nachtkastjes bijpassend bij je bed is wel geweest. Door alles niet teveel op elkaar af te stemmen krijg je een veel lossere en gezelligere sfeer. Ga voor wat je mooi vindt, ook al past het niet perfect bij elkaar.

Beelden via:

cover Forrest Glover design 1. Barnaby Lane 2. By Thornam 3. Ikea