Het is algemeen bekend dat mannen over het algemeen minder goed in staat zijn de planten in huis te verzorgen dan vrouwen. Gelukkig zijn er een hoop planten die makkelijk in de omgang zijn en zelfs door de minst ervaren tuinder nog wel in leven gehouden kunnen worden. Deze zogenaamde mannenplanten zijn deze maand door de website mooiwatplantendoen.nl verkozen tot woonplanten van de maand.Mannenplanten woonplant juni 2017 bladerenDe selectie aan mannenplanten wordt gevormd door de Codiaeum, Philodendron, vrouwentong, Schefflera en de Scindapsus. Allemaal planten die tegen een stootje kunnen.

Mannenplanten woonplant juni 2017 blauwe pot

De Codiaeum is een bladhoudende struik met een uniek gevarieerd en kleurrijk blad. De naam is afgeleid van het Griekse kroton, wat ‘teek’ betekent. Dit verwijst naar de zaden van de plant die op het beestje lijken. De Philodendron groeit in tropische gebieden en komt in meerdere vormen. Ze hebben de neiging om tegen hele grote bomen aan te groeien, waardoor deze plant naar het Griekse woord voor ‘bomenknuffelaar’ is vernoemd. De vrouwentong is ook wel bekend als Sanseveria, waarschijnlijk de meest makkelijke plant om te verzorgen. Dit komt doordat de plant de droge gebieden in zuidelijk Afrika en Azië gewend is. Gelukkig zijn de Schefflera’s die we thuis hebben minder groot dan in het wild, waar ze wel 20-30 meter hoog kunnen worden. Deze plant met zijn opvallende bladeren is een van de meest luchtzuiverende planten. Tenslotte hebben we nog de Scindapsus. Deze hang- of klimplant staat in Zuidoost-Azie bekend als geluksbrenger.

Mannenplanten woonplant juni 2017 keuken Mannenplanten woonplant juni 2017 eethoek

Zoals gezegd zijn de mannenplanten erg makkelijk in onderhoud. Als stelregel gelt dat hoe bonter de plant is, des te lichter de standplaats moet zijn. De planten hebben aan een keer per week water voldoende. De perfecte plant als vrouwelijke touch in een mannelijk interieur!

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl