Dit keer is door de website mooiwatplantendoen.nl een wat onbekendere plant als woonplant van de maand gekozen, de kalanchoë. Met deze plant breng je snel wat kleur en levendigheid in je interieur. En hij is nog eens super makkelijk in onderhoud ook!

Kalanchoë woonplant juli 2017 zitkamer

In de kalanchoë zie je overduidelijk de tropen terug. Kleurrijke bloemen, bijzondere bladeren en sprookjesachtige vormen. Je kunt ze voor allerlei redenen kiezen en er is altijd wel een type dat in jouw interieur past. Of je nou gaat voor een ingetogen soort met mooi blad of voor een kleurrijk exemplaar met mooie, dubbele bloemen. Je kunt verschillende soorten ook gerust met elkaar combineren. Maak het af door gebruik te maken van potten met verschillende kleuren of patronen en je bent helemaal klaar voor de zomer!

Kalanchoë woonplant juli 2017 kleurrijk

De kalanchoë kun je op verschillende plekken in huis neerzetten. Het maakt niet uit of er volle zon is of dat het juist een schaduwrijke plek is. Geef hem niet teveel water. Liever mag de kluit tussen de gietbeurten iets indrogen. Als de bloemen uitgebloeid zijn hoef je ze niet af te knippen. Laat ze lekker zitten en de nieuwe knoppen groeien er gewoon overheen.

Kalanchoë woonplant juli 2017 tafel

Oorspronkelijk groeiden de planten in Madagaskar en er bestaan meer dan 200 soorten van. In het wild groeien ze soms wel 6 meter hoog. Je kunt lang genieten van de kleuren, want de bloeiperiode is zeker 8 weken. Dit is bovendien de ideale plant voor tijdens de vakantieperiode. Vocht wordt opgeslagen in de vettige bladeren, zodat ze er na je vakantie ook nog steeds mooi bijstaan.

Kalanchoë woonplant juli 2017 keuken

Met het Chinees nieuwjaar zijn de rode en paarse varianten erg populair om het nieuwe jaar mee in te luiden. De plant is rond 1932 gearriveerd in Europa en deed er zeker een halve eeuw over om internationaal door te breken. Niet gek dat de plant niet zo heel erg bekend is dus.

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl