In de maand mei gaan we de binnenplanten naar buiten halen. Hiermee maak je jouw balkon of terras toch helemaal gezellig? Het wordt zo echt een verlengstuk van je woonkamer. De website mooiwatplantendoen.nl heeft de binnenstebuiten-planten deze maand verkozen tot woonplant van de maand.
binnenstebuiten plant woonplant mei 2017 op tafel

We zien steeds meer dat binnen en buiten in elkaar overlopen. Veel mensen laten een veranda aan hun huis maken en ook buitenkeukens komen er steeds meer in trek. Dus waarom zou je het buiten ook niet net zo leuk gaan stylen als je binen gewend bent? Er is heel veel keuze in verschillende kleuren en je kunt het zo bont of ingetogen maken als je zelf wilt.

binnenstebuiten plant woonplant mei 2017 op kar binnenstebuiten plant woonplant mei 2017 op kastje

De Calla, Campanula, Celosia, ballonklokje (Platycodon) en potlelie is het vijftal dat de geur en kleur van binnen naar buiten kan brengen. Hiermee kun je jouw perfecte palet samenstellen. Ze zijn tegenwoordig zo gekweekt dat ze het buiten ook wel even uithouden. De Calla heeft een prachtige kelk en de campanula en het ballonklokje zijn een verschijning met talloze prachtige klokjes. De Celosia is er in allerlei bonte kleuren en de potlelie geeft het een koninklijke touch.

binnenstebuiten plant woonplant mei 2017 vierkant

Zorg er wel voor dat je de binnenstebuiten planten niet in de directe zon neerzet. Ze houden van veel licht, maar het kan te gek. Er zijn talloze leuke mythes over deze mooie planten te vertellen, maar wij vinden de volgende de mooiste. Volgens de mythe had de godin Venus een spiegel die alleen schoonheid weerspiegelde. Cupido liet deze in miljoenen scherven vallen. En al die scherven maakten, zoals ze uiteraard gewend waren, alles om zich heen mooi. Hoe deden ze dat? Door op te bloeien in prachtige klokjes: de campanula!

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl