De meest bekende Bromelia is van oorsprong niet geliefd om zijn mooie bladeren, maar vooral om de heerlijke vrucht die eraan groeit. Dit is namelijk de ananas. In interieurs zijn vooral de kenmerkende en felgekleurde bladeren erg decoratief. Reden voor de website mooiwatplantendoen.nl om de Bromelia uit te roepen tot woonplant van de maand maart.

Bromelia woonplant maart 2017 glazen tafelIn de natuur komen meer dan 1600 verschillende soorten voor. De planten zijn allemaal lang gestrekt. Het kenmerkende is dat vanuit de koker de steel omhoog groeit, met mooie gekleurde schutbladeren, waartussen bijzondere bloemen groeien. De Bromelia is monocarp, wat wil zeggen dat de plant nadat deze gebloeid heeft aan het einde van zijn leven is gekomen.

Bromelia woonplant maart 2017 roze tafel

De planten komen met name voor in tropische streken is Noord- en Zuid-Amerika. Over het algemeen worden ze erg milieuvriendelijk geproduceerd, wat goed is voor een duurzame manier van leven.

Bromelia woonplant maart 2017 tafelkleed

Over het algemeen zijn bromelia’s erg makkelijk om te verzorgen. De plant doet het goed in een lichte, warme standplaats, maar niet in de volle zon. Water geven doe je voornamelijk tussen de bladeren. Verder wat spaarzaam water geven op de potgrond. Eens per week is voldoende.

Bromelia woonplant maart 2017 los

Geef jij deze plant weer een mooi plekje?

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl