Wie net als wij vaak op Pinterest zit, ziet ze al regelmatig langskomen in de mooiste interieurs: de bananenplant. Deze maand door de website mooiwatplantendoen.nl verkozen tot woonplant van de maand april. En wij zijn het hier helemaal mee eens. Deze plant is echt een super mooie aanvulling op je interieur en is een echte eye-catcher.

Bananenplant woonplant april 2017 badkamer Bananenplant woonplant april 2017 close-up

De meeste mensen kennen de bananenplant natuurlijk wel verre vakanties of tropische plaatjes. Als je hem ziet krijg je ook direct een gevoel alsof je in een warm land bent. In het wild of op plantages gaan de planten bloeien en groeien de bloemen uit tot bananen. Van planten tot oogsten neemt dit ongeveer anderhalf jaar in beslag. Wanneer de plant in huis staat groeit er echter zelden een vrucht aan. Daarvoor moet je toch echt naar de groenteboer, maar dan heb je wel een mooie plant in huis!

Bananenplant woonplant april 2017 blauwe pot

Oorspronkelijk komen de bananen uit zuid-oost Azie en hebben zich vanuit daar verspreid naar talloze landen rond de evenaar. De eerste kweek stamt al van 8000 jaar voor Christus, al werden de planten toen alleen nog maar gebruikt omdat de grote bladeren beschutting konden verzorgen voor andere waardevolle grondstoffen. Pas later is men de vrucht gaan waarderen.

Bananenplant woonplant april 2017 fiets

Een bananenplant die we voor in huis kopen is een stuk kleiner dan de planten in het wild. Wel hebben ze dezelfde kenmerkende bladeren. Als je er eentje  wilt kopen moet je er rekening mee houden dat ze graag warm en licht staan. En doordat door het grote bladoppervlak veel verdampt, heeft de plant regelmatig water nodig.

Wil jij alvast in de zomerstemming komen? Haal dan een bananenplant in huis.

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl