De palm als woonplant is misschien wel hét symbool van de tropen in huis. Er bestaan meer dan 3000 soorten en deze groeien met name in warme streken als Azie, Afrika, Amerika en Australia. Mooiwatplantendoen.nl heeft deze maand de exclusieve palmen uitgeroepen tot woonplant van de maand.

Exclusieve palmen woonplant februari 2017 lamp

Naast dat een palm een decorative woonplant is, leveren deze ook producten als kokos, dadels, olie, suiker en rotan. Daarom heeft de plant een belangrijke rol in de wereldeconomie.

Exclusieve palmen woonplant februari 2017 witte kar Exclusieve palmen woonplant februari 2017 houten plak

Vaak is een palm te herkennen aan een rechte stam met aan de top een ‘kroon’ van veervormige of waaiervormige bladeren. De exclusieve palmen hebben vaak net wat anders of bijzonders, waardoor ze extra decoratief zijn. Deze planten kunnen een goede eye-catcher of statement zijn. Je kunt ze gerust op een zuil zetten om nog wat extra aandacht te geven. Geef palmen ook wat ruimte, zodat ze nog beter tot hun recht komen.

Exclusieve palmen woonplant februari 2017 op tafel Exclusieve palmen woonplant februari 2017 los

Qua onderhoud zijn ze over het algemeen erg makkelijk. Vaak vraagt iedere exclusieve palm wel om een specifieke aanpak. Dit komt doordat ze uit verschillende groeigebieden komen. Heeft jouw palm dikke, stugge bladeren? Dan kun je af met wat minder water. Als de bladeren wat dunner zijn, dan heeft de plant juist wat meer water nodig. Zet palmen in elk geval op een lichte standplaats, maar weer niet in de felle zon.

Exclusieve palmen woonplant februari 2017 bij elkaar

Palmen worden gekocht om hun luchtzuiverende werking, maar vaak zijn decoratieve doeleinden toch wel de hoofdreden om een palm aan te schaffen. Haal in de winter een stukje van de tropen in huis en koop een palm!

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl