Vind je het jammer dat er op de plek waar de kerstboom stond nu een lege plek is? De ficus is de perfect plant om het ontstane gat mee op te vullen De website mooiwatplantendoen.nl heeft de ficus benjamina uitgeroepen tot woonplant van de maand januari.

ficus-benjamina-woonplant-januari-2017-stam

De ficus is er in vele vormen en maten te krijgen. Je kunt hele kleine plantjes kopen, maar ook op stam zijn ficussen erg leuk in huis. Met zo veel mogelijkheden is het niet gek dat deze plant een van de meest populaire plantensoorten is.

ficus-benjamina-woonplant-januari-2017-blauwe-potten ficus-benjamina-woonplant-januari-2017-oranje-vlak

De plant is rijk aan bladeren die een kenmerkende ovale vorm met toegespitste punt hebben. De grootte van de bladeren varieert van 3-13 cm. Het grootste verschil tussen de soorten zit hem in de kleuren van de bladeren. Deze zijn effen groen of getekend met geel, wit, bordeauxrood of zelfs roze.

De natuurlijke groeiplek van de ficus is in warmere gebieden in zuidoost Azië en Australië. De plant houdt dan ook van een lichte standplek. Hoe bonter het blad, des te meer licht. Houdt de potkluit altijd iets vochtig en hoe lichter hij staat, des te meer water hij nodig heeft.

ficus-benjamina-woonplant-januari-2017-tafel ficus-benjamina-woonplant-januari-2017-blad

De ficus is erg populair vanwege het luchtzuiverende effect dat de plant op zijn omgeving heeft. Neem daar de gemakkelijke verzorging bij en je kunt wel raden dat deze plant een uitkomst is voor mensen die niet al te veel tijd of groene vingers hebben!

Het nieuwe jaar met een nieuwe groene plant beginnen? De ficus benjamina is een erg goede keuze!

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl