De meeste mensen dromen van een heerlijke walk-in closet in huis. Je kleding netjes opgeruimd in een aparte ruimte, waar je een goed overzicht hebt en alles makkelijk kunt pakken. Als jij thuis graag zo’n inloopkast wilt realiseren, dan willen we je met dit artikel graag inspireren. En anders is het altijd leuk om over een mooie walk-in closet te dromen toch?

Bepaal de juiste vorm

In principe zijn er drie vormen waar je uit kunt kiezen. Een U-vorm, een L-vorm of een rechte walk-in closet. De laatste is met name handig als je wat minder ruimte hebt en niet aan twee kanten kasten kunt plaatsen. De andere twee zijn een beetje afhankelijk van de vorm van de kamer. Wanneer je genoeg ruimte hebt, dan is een U-vorm de meest effectieve.

Walk-in closet lades    Walk-in closet recht

Zorg voor een goede indeling

Wanneer je weet welke vorm de kast gaat krijgen is het tijd om te kijken naar een opbergsysteem. Zorg dat je een system aanschaft uit één serie. Hierdoor is je walk-in closet mooi overzichtelijk en oogt rustig. Als je iets exact op maat laat maken dan is het sowieso op elkaar afgestemd natuurlijk.

Kijk vervolgens goed naar je kledingstukken en bepaal waar je het meeste van hebt. Dit bepaalt namelijk ook of je meer hang- of leggedeeltes nodig hebt. Accessoires als tassen, sjaals en riemen kun je mooi kwijt in manden of dozen op een plank of in een lade. Uiteraard dien je ook rekening te houden met opberggedeeltes voor schoenen.

Walk-in closet met hout

Gebruik de hoogte

Vaak is het vloeroppervlak niet zo heel groot, maar kun je wel goed de hoogte in werken. Maak hier gebruik van! Zorg dat je de kasten tot aan het plafond maakt. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de hoogte. Leg op de bovenste planken wel spullen die je niet dagelijks gebruikt.

Walk-in closet kleurrijk  Walk-in closet zwart

De juiste verlichting is onmisbaar

Vaak zit er in een walk-in closet geen raam een moet je echt wel wat verlichting toevoegen. Je wilt natuurlijk wel de perfecte op kleur afgestemde outfit kunnen uitzoeken! Zorg dat er voldoende licht is. Dit kan een railsysteem of verschillende spots zijn. Uiteraard is het geen probleem als je ook wat sfeerverlichting toe wilt voegen. Als je nou alleen spots neemt, zorg dat je ze kunt dimmen, zo stem je het licht exact af op jouw behoefte.
 Walk-in closet luxe

Maak het gerust wat sfeervoller

Kies bij voorkeur niet voor een te uitbundige kleur op de wanden. Je kleding zorgt al voor genoeg verschillende kleuren en met een lichte kleur op de wand komen deze het beste tot z’n recht.

Je kunt echter wel wat sfeer toevoegen met accessoires. Als je ruimte overhebt kun je gerust wat lijsten met foto’s of kunst ophangen. Of een leuke paspop om je kleding te showen. En uiteraard mag een goede spiegel niet ontbreken.

Als je jouw kast gaat aankleden, vergeet dan ook niet om allemaal dezelfde hangers te kopen. Ga het liefst voor houten of metalen. Dit staat het meest chique. Doe al je verschillende hangers in elk geval de deur uit. Ook wanneer je spullen opbergt in manden kun je het beste dezelfde soort gebruiken. Dit maakt het echt af.

Walk-in closet netjes

En als je geen aparte kamer hebt?

Heb jij in huis nou niet een aparte kamer die je kunt opofferen voor een walk-in closet? Je kunt ook heel makkelijk in een ongebruikte hoek een kast creëren. Scheidt bijvoorbeeld een gedeelte van een kamer af met een gordijn. Ook wanneer je een kast dwars op de muur zat, scheidt je een mooi gedeelte af dat je kunt gebruiken als walk-in closet.

Maar denk ook eens aan ongebruikte ruimtes onder een schuine wand of in een hoek. Dit zijn vaak hele mooie plekken om een goede kast te maken.

Walk-in closet schuine wand

Met bovenstaande tips kun je zeker weten een kast uit je dromen gaan maken. Heel veel succes ermee.

Beelden via:

cover. the wowdecor 1. Sarahvonh 2. Archilovers 3. onbekend 4. Decorpad 5. Architonic 6. Luxury decor 7. Stylizimo 8. Homify