Het jaar is bijna ten einde en dan wordt er alweer druk gekeken naar wat er volgend jaar gaat gebeuren op woongebied. En omdat het natuurlijk harstikke leuk is te kijken naar wat je volgend jaar kunt verwachten hebben wij hier alvast een aantal trends voor 2017 op een rijtje gezet.

Gebruik van diepe donkere kleuren

Groen wordt al een tijd gebruikt in interieurs en blauw komt steeds meer in opkomst. In het nieuwe jaar zet deze trend ook zeker door. Met name de donkere en diepe varianten zijn in opkomst. En niet alleen als muurkleur kan dit heel goed, ook donkere groene of blauwe banken zijn super gaaf.

Woonkamer met blauwe muur

 

Planten nog steeds hot

De botanische trend lijkt maar niet te stoppen. Iedereen houdt nog steeds van planten in huis en ook volgend jaar blijven we dit doen. Het geeft natuurlijk ook een levendige uitstraling aan je interieur en zorgt voor een frisse lucht in huis. Zet gezellig een paar planten bij elkaar in verschillende potten of hang er een paar bij elkaar op.

trends-voor-2017-planten

Messing is het nieuwe hippe metaal

Waar we de afgelopen jaren nog steeds veel koper zagen, moet dit komend jaar toch echt plaatsmaken voor messing. En dit combineert weer heel mooi met één van de andere trends voor 2017: gebruik van diepe, donker kleuren.

trends-voor-2017-messing

Stoer, rauw en grof

Interieurs hebben steeds meer industriële invloeden. Het hoeft binnen niet allemaal meer zo lief en juist de toevoeging van bijvoorbeeld staal maakt het veel speelser. Ook het hergebruiken van materialen past hier goed bij. Een doorleefd meubel geeft snel wat meer pit aan je interieur.

trends-voor-2017-rauw-en-stoer

Terracotta is terug

Dit materiaal met warme uitstraling is echt één van de nieuwe trends voor 2017. Waar een aantal trends de afgelopen jaren al langzaam in opkomst kwamen is terracotta helemaal nieuw. Je hoeft niet alleen te denken aan terracotta potten of tegels, maar warme aardse tinten komen over het algemeen meer in. En dit combineert ook weer heel goed met de wat koelere groen- en blauwtinten.

trends-voor-2017-terracotta-2 trends-voor-2017-terracotta

Bohemien patronen

Het combineren van aardse tinten, hier en daar een felle uitspatting en mooie patronen en prints passen helemaal bij een Bohemien woonstijl. Waar we hierbij eerst vooral aan hippies dachten, zien we met name de prints en patronen ook terugkomen in andere stijlen. Voeg in jouw industriële interieur dus gerust een paar mooie kelim kussens toe!

trends-voor-2017-bohemian

Hopelijk heb je weer genoeg inspiratie opgedaan om thuis aan de slag te gaan. Kom je er zelf toch niet uit, neem gerust contact met ons op. Wij maken voor jou een plan op maat!

Beelden via:

cover. B+C 1. eigen portfolio 2. Flickr 3. Dezeen 4.Myhouseidea 5.Domain 6. El mueble 7. Anthropologie