Een nieuwe maand is weer aangebroken. De tijd voor de website mooiwatplantendoen.nl om weer een nieuwe woonplant van de maand te kiezen. Voor de maand november zijn dat de bijzonder orchideeën geworden.

Fleurige paarse orchidee  Prachtige orchidee bloemen

De meeste mensen kennen de orchidee wel en deze staat in menig woning te pronken. Maar weinig mensen weten dat de orchidee in ontzettend veel verschillende vormen, kleuren of met bijzondere bloemen te verkrijgen is. De orchidee behoort tot een van de grootste plantenfamilies en er zijn meer dan 20.00 soorten bekend. De aandacht voor de bijzondere orchidee is dan ook erg leuk.

Orchideeën op tafel staan erg leuk

Een orchidee kan erg decoratief staan in je woning. Naast dat de plant vaak wordt gezien als een chique plant, kunnen de kleurrijke bloemen van de onbekende soorten ook een vrolijke boost geven aan je kamer.

De meeste soorten komen voor in warme gebieden, maar eigenlijk groeit de orchidee bijna over de hele wereld. Wanneer je thuis een orchidee hebt staan, doe je er goed aan om deze op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht te zetten. Ook houden orchideeën van kamertemperatuur.

De wat meer bekende witte orchidee Mooie gele orchidee

Eigenlijk is deze plant erg gemakkelijk in onderhoud en we weten zeker dat jij er wel een leuk plekje voor hebt!

Beelden via:

Mooiwatplantendoen.nl